enflasyon emeklilik ötv döviz akp chp mhp gümüşhane gümüşhane haberler
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak

Bu Topraklar Kanla Yoğruldu

29.07.2025 12:28
0
A+
A-

Osmanlı İmparatorluğunun çöküşü, topraklarımızın Sevr Antlaşmasıyla bölünüşü, Avrupalıların yıktıkları ve aralarında taksim ettikleri yurdumuzun, yeniden elde edilişi ve Türk İstiklal Savaşıyla yeniden bağımsız bir ulus konumuna gelişimiz kolay olmadı.

Rahmetli Mehmet Akif Ersoy ne diyordu İstiklal Marşı şiirinde:

“Bastığın yerleri toprak diyerek geçme tanı,

Düşün altında binlerce kefensiz yatanı”

Evet, bu toprakların neredeyse her karışı kanla yoğruldu. Sahip çıkamazsak yazıklar olsun!

Ege denizindeki adalarımız, Lozan Antlaşmasında Türk Milletine ait olduğu tescil edilmişti. Söz konusu adaların her birine Yunanlılar yerleşti. Yine antlaşmalara aykırı olarak adalar silahlandırıldı. O gün, bugün sesimiz çıkmadı. “Bir gece ansızın gelebiliriz” dedik ama gidemedik.

Bu adalar konusu basında ne zaman gündeme getirilirse içi yanıyor insanın. Büyüklerimiz ne düşünüyor, bilemiyoruz.

Kanla yoğrulmuş bu toprakları nasıl Yunanlılara terk ederiz?

Tansu Çiller’in Başbakan olduğu dönemde Ege denizindeki kayalıkları sahiplenmeğe çalışan Yunanlıları oradan kovdu. Biz bu cesareti gösteremedik.

Adını; kitaplardan yurdumuzun pek çok yerindeki Statlardan, eserlerden kaldırdığımız, O’na hakaret edenleri cezalandırmadığımız, tarihten bile silmeğe çalıştığımız Mustafa Kemal Atatürk, daha ağır koşullarda bu ülkeyi müstevlilere terk etmedi.

Yalnız bizde değil, dünya da bile aradan geçecek yaz yıllar içinde bir Mustafa Kemal daha gelmez. Yeni Fatihler, Kanuniler, Yavuzlar da gelmez. Böyle bir beklentinin içine giremeyiz.

Mustafa Kemallerin, Fatinlerdin, Yavuzların, Kanunilerin geleceğini bekliyorsak yanlış yaparız. Bu ulusun bireyleri (Kökenleri ne olursa olsun) canını dişine takarak bu toprakları korur.

Ona inanıyoruz, ona güveniyoruz.

Yazarın Diğer Yazıları
05.04.2021 13:59
29.09.2022 12:24
25.06.2021 13:31
10.09.2025 14:28
06.09.2023 10:25
23.12.2020 10:29
BU ALANA REKLAM VEREBİLİRSİNİZ.
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.