enflasyon emeklilik ötv döviz akp chp mhp gümüşhane gümüşhane haberler
DOLAR
35,4856
EURO
36,4774
ALTIN
3.091,70
BIST
9.977,94
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Gümüşhane
Kar Yağışlı
-1°C
Gümüşhane
-1°C
Kar Yağışlı
Cumartesi Hafif Kar Yağışlı
0°C
Pazar Çok Bulutlu
0°C
Pazartesi Açık
3°C
Salı Az Bulutlu
4°C

İsmail Akçay Hak Etmiştir

01.05.2024 12:57
0
A+
A-

By Protokol Dergisi, Gümüşhane Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Sayın İsmail Akçay’ı 3. Avrupa ödüllerinde yılın en başarılı TSO Başkanı seçti.

Atatürk, korumasız gezmeğe çıktığında bir delikanlıyla karşılaşmış. Atatürk’ü tanıyıp tanımadığını sormuş. Genç te “Tanımaz olur muyum?” demiş. Bu kez Atatürk, “Sizce nasıl biridir?” diye sorusunu yinelemiş. Genç ise, Atatürk’ü: “Uzun boylu, geniş omuzlu, bıyıklı “ olarak tanımlamış.

Atatürk, kendisini tanıtmamış ve gencin belleğinde, nasıl düşünüyorsa öğle kalmasını uygun görmüş.

İsmail Akçay’ı tanımayan yoktur Gümüşhane’de. O nedenle, Atatürk’ü tarif eden genç gibi anlatacak değilim İsmail Akçay’ı.

Akçay; Gümüşhane Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlığına seçildiği günden itibaren, Oda ciddi bir kurum olma niteliğini kazanmıştır. Basit; sıradan, Zemin üzerine iki kat olarak yapılmış olan Oda, bugünkü konumuna,  Akçay’ın, sadece yüreğinin sıcaklığını ortaya koyarak getirilmiştir. Gümüşhane Ticaret ve Sanayi Odası böyle bir binayı, öz gelirleriyle 20 yılda da yapamazdı.

Başkaları, çalıştığı kurumların olanaklarıyla maddi varlıklarını artırırken, Akçay, kişisel varlıklarını da odanın gelişmesine harcamıştır.

10 yılı aşkın bir süre Odada birlikte çalıştığımız için, Akçay’ın nasıl bir özveriyle hizmet ettiğini yakından gözlemleyenlerdenim.

Gümüşhane ülkemizin en küçük odalarından biri iken, Ticaret ve Sanayi Odası Genel Başkanı 10 Oda Başkanı ile Yurt dışına gidecekse, ya da 10 Oda Başkanının katılacağı bir panel düzenlenecekse, İsmail Akçay bu kişinin içindedir. Bu durum, yabana atılır bir mazhariyet değildir.

En başarılı Ticaret Odası Başkanı ödülünü, Prof. Dr. Musa Yıldızdan alan Akçay, ilimizi teşrif eden Başbakanlara, Bakanlara ve diğer üst düzey erkâna Gümüşhane’nin sorunlarını içeren raporlar sundu.

Gümüşhane Ticaret ve Sanayi Odasından maaş ve ücret almayan Akçay, Türkiye Ticaret ve Sanayi Odaları Başkanlıkları arasında üstün bir nitelik taşıdığı gerekçesiyle ödül almışsa, bunu hak ederek almıştır. Bundan kimsenin kuşkusu olmamalıdır.

Sayın İsmail Akçay’ı bu hizmetleri ve aldığı ödül için yürekten kutlarım.

Yazarın Diğer Yazıları
21.05.2023 13:03
15.03.2023 15:33
11.07.2024 11:41
27.05.2024 18:27
18.01.2024 14:40
BU ALANA REKLAM VEREBİLİRSİNİZ.
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.