enflasyon emeklilik ötv döviz akp chp mhp gümüşhane gümüşhane haberler
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak

Açlığa Mahkûm Edilmek

17.07.2023 13:55
0
A+
A-

Bilirsiniz, halk arasında, “Allah kimseyi açlıkla terbiye etmesin” diye bir deyim vardır.

Rahmetli Süleyman Demirel de, boş tencerenin seçim kaybettireceğini söylerdi.

“Aç karın, yüksek nalın” gibi sözler de vardır.

Ülkemizde Pazar artıklarını toplamak zorunda bırakılan insanların olduğunu da biliyoruz.

Şimdi anlaşılıyor ki, aç kalmak da, aç bırakılmak da, boş tencere de sonuç vermiyor.

Ne için yazıyorum bunları?

Öncesinde 7 bin liranın altında maaş alan SSK ve Bağ Kur emeklilerinin maaşlarına hiçbir zam vermediler. Onlar aldıkları 7.500.00 lira maaşlarla açlığa mahkûm edildiler. Çünkü bu maaşlar açlık sınırının altında.

Ne Sayın Devlet Bahçelinin bu konudaki beyanları sonucu değiştirdi, ne de Türkiye Büyük Millet Meclisinde görev yapan milletvekillerinin bir etkisi oldu!

Son yazılarımızın üçünü de geçim konusuna, geçinebilmek için verilmesi gereken aylıklar konusuna ayırmıştım. Bugünkü yazım da aynı doğrultuda.

“Hani; “Tok acın halinden alamaz” deyimi vardır ya. Gerçekten anlamıyorlar. Belki de anlıyorlar ama seslerini çıkarmak işlerine gelmiyor.

Mehmet Şimşek’i,  Merkez Bankası Başkanı ile birlikte, neredeyse kurtarıcı olarak işbaşına getirdiler ya, onlar da karşılığı olmayan devlet bütçesinden pay ayırma yönüne gitmek istemediler.

Demek ki, SSK ve Bağ Kur emeklilerinin açlığa mahkûm edilmeleri, yani aydan 7.500.00 lira maaş almaları onların da umurunda değil.

Diğer milletvekili ve bakanlar gibi, onlar da 80 bin TL ile 100.000.00 TL maaş alıyorlar ya, açlığa mahkûm ettiklerini düşünmüyorlar bile.

Osmanlı İmparatorluğu döneminde Bir takım insanların, aç karına bir “Padişahım çok yaşa” diye bağırttıklarını dinler ya da okur öğrenirdik.

Belli ki, şimdiki halk ta onlardan farklı düşünmüyor.

İçim acıdığı için yazıyorum. 7.500.00 lira ile geçinebilmenin imkânsız olduğunu biliyorum.

O zaman, halkın çoğu açlığa rıza gösteriyorsa, ona göre hareket ediyorsa, “Sana ne oluyor?” diyebilenler çıkabilir.

Biz yine doğru bildiğimizi yazıp söyleyelim de, kim ne derse desin!

Yazarın Diğer Yazıları
06.09.2023 00:00
21.09.2025 14:24
17.01.2022 13:05
14.04.2023 12:18
BU ALANA REKLAM VEREBİLİRSİNİZ.
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.