enflasyon emeklilik ötv döviz akp chp mhp gümüşhane gümüşhane haberler
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak

Seçimden Önceki Son Yazı

12.05.2023 19:18
0
A+
A-

Bu yazıyı, seçimlerin bir gün öncesinde yazıyorum. Yarın, Cumhurbaşkanını ve milletvekillerini seçmek için sandık başına gideceğiz. Cumhurbaşkanı kimin seçileceğini, Gümüşhane’de hangi partilerden milletvekili çıkacağını bilmiyoruz.

Gümüşhane’de ve Türkiye genelinde seçimlerin olaysız geçmesini diliyor ve umuyoruz.

Seçimler, hilesiz, hurdasız bir şekilde sonuçlanırsa, herkesin bu sonuca saygılı olması gerekir.

Tüm hemşerilerimiz şunu akıllarından çıkarmamalı; siyasi görüş ayrılıkları, insani ilişkileri olumsuz yönde etkilememelidir. Çünkü hiç kimse bizim gibi düşünmeye, bizim oy verdiğimiz partiye oy vermeye mecbur değildir.

Memurlarla, esnaflarla, işçilerle, komşularımızla, seçim öncesi ilişkilerimizi nasıl sürdürdü isek, seçimlerden sonra da, seçimleri kaybedenler ve kazananlar olarak birbirimizle tokalaşıp işimize dönmeliyiz.

Batıda yaşayanlar, aralarındaki fikir ve düşünce farklılıklarını uzun yıllar önce ortadan kaldırmış.

Avrupa’da yaşayan Türkler, sürekli konuştukları kimselerin hangi partiye oy verdiklerini bilmedikleri gibi, sorma gereğini de duymadıklarını söylüyorlar.

Neden?

Önce insanlık, sonra da siyasetteki farklılıklar geliyor da ondan.

Birine, şu partiye niye oy veriyorsun demek, “Sen niye uzun boylusun ya da sen niye kısa boylusun” demekten farklı değildir.

Seçimler öncesi herkes düşüncelerini ortaya koyar. Hangi siyasi görüşün, hangi düşüncenin arkasından gideceğini vatandaş kendi iradesiyle karar verir. Başkalarının düşünceleri, gittiği yol, aldığı kararlar farklı olabilir ama onları kınamaya kimsenin hakkı olamaz.

Ne seçimlerden galip çıkanlar, galibiyetlerini abartmalı ne de mağlup olanlar hayatın bundan sonrasının çekilmez olduğunu düşünmeli.

Siyaset yapıyorsanız, siyaset uzun süreli bir uğraş alanıdır. Rüzgârlar her zaman aynı istikametten esmez.

Bir çarka benzer dünya dediğin. Alta indiğin de olur, üste çıktığın da.

Kazananlar da, kaybedenler de Yunus Emre’nin sunacağım iki dizesini anımsayarak teselli bulmalıdır.

“Ne v arlığa sevinirim

Ne yokluğa yerinirim”

Çünkü varlık da, yokluk da ömür boyu sürmeyebilir.

Yazarın Diğer Yazıları
19.05.2021 10:29
26.12.2022 14:06
17.02.2023 14:09
BU ALANA REKLAM VEREBİLİRSİNİZ.
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.