enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhpgümüşhanegümüşhane haberler
DOLAR
49,9478
EURO
55,8283
ALTIN
6.226,76
BIST
10.759,56
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Çok Bulutlu
15°C
İstanbul
15°C
Çok Bulutlu
Cumartesi Çok Bulutlu
16°C
Pazar Az Bulutlu
18°C
Pazartesi Çok Bulutlu
19°C
Salı Yağmurlu
20°C

Gümüşhane’nin Üst Düzey Yöneticileri

14.05.2024 11:23
533
A+
A-

Gümüşhane; her alanda çok değerli din adamaları, bilim adamları, siyaset adamları ve     üst düzey yöneticileri çıkarmıştır.

Örnek mi istiyorsunuz;

Dini alanda Ahmed Ziyaüddün Gümüşhanevi, siyasette Atatürk döneminin Maliye Bakanı Hasan Fehmi Ataç, yine aynı dönemin Milli Eğitim Bakanı Müftü zadelerden Cemal Hüsnü Taray, Köy İşleri ve Kooperatifler Bakanı Turgut Yücel, Devlet Bakanı Baki Tuğ, Adalet ve Milli Savunma Bakanı M. Oltan Sungurlu, Meclis İdare Amiri Av. Mustafa Karaman, Meclis İdare Amiri Av. Nurettin Özdemir, devlet ve siyaset adamları olarak görev aldılar.

Cumhuriyetten bu yana, üst düzey Gümüşhaneli bürokratlar saymaya kalkarsam sanırım bu sütunlar yetmez.

Şu anda, Gümüşhane’yi teşrif eden Türkiye Barolar Birliği Genel Başkanı Sayın Erinç Sağkan Valimiz Sayın Alper Tanrısever’e nezaket ziyaretinde bulundu ve ilimiz avukatları ve basın temsilcileriyle bir kahvaltıda bir araya geldi.

Şu anda, İstanbul Barosu Başkanlığını da hemşerimiz Filiz Saraç yürütmektedir.

Yine hemşerilerimizden Hüsnü Tuğlu; 20 yılı aşkın bir süre; Artvin, Çanakkale,  Afyonkarahisar, Gaziantep ve Antalya Valilikleri yaptı Danıştay üyeliğinden emekli oldu. Yine hemşerilerimizden Ayhan Nasuhbeyoğlu ve Hüseyin Öner valilik yapan hemşerilerimizdendir. Şu anda, aklıma gelmeyen başka valilik yapan ve önemli görevlerde bulunan Gümüşhaneliler de v ardır. İsimlerini geçirmediğim için bağışlasınlar.

Üzerinde durmak isteğim iller sadece; nüfuslarıyla, bulundukları bölgelerle, yetiştirdikleri ürünlerle anılmazlar. Bu niteliklerinin ötesinde, her alanda yetişen değerleriyle de anılırlar.

İşte Gümüşhane; nüfusundan, bölgesinden, ürünlerinden çok yetiştirdiği değerlerle anılan bir ildir.

Üç bini yılı aşkın tarihiyle Gümüşhane, ilk kuruluşundan bu yana, çeşitli isimler almış, Osmanlı İmparatorluğunun Gümüş paralarından kimileri Gümüşhane’de basılmış, bazı camileriyle Selçuklu İmparatorluğunu da yansıtmış, Devlet, Siyaset ve Din adamlarının dışında çıkarılan (Altın, Gümüş, Çinko, Kurşun ve Bakır gibi) madenleriyle de anılmıştır.

Yalnızca, “Gümüşhane” denerek geçilmesin diye yazdım bunları.

Yazarın Diğer Yazıları
13.01.2021 15:16
09.02.2025 13:51
15.11.2024 11:12
09.02.2024 13:09
27.07.2026 13:39
BU ALANA REKLAM VEREBİLİRSİNİZ.
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.