Kelkit ilçemize bağlı Dayısı köyünden olan, çocuk yaşında iken ailesinin Kırıkkale’ye gidip yerleşmesi nedeniyle; ilk ve orta dereceli okulları bulundukları yerde okuduktan sonra İlahiyat Fakültesini bitiren, İstanbul da kariyer yapan, Hocalığının yanı sıra şiirleri, makaleleri, her iki alanda yazdığı eserleriyle ülke çapında tanınan Dilaver Cebeci adına Kelkit Belediye Başkanı Sayın Ünal Yılmaz
Düzenlediği Kültür Merkezine DİLAVER CEBECİ adını verdi ve söz konusu Kültür Merkezi bir törenle açıldı.
Törene; Valimiz Sayın Aydın Baruş, Milletvekili Musa Küçük, Kelkit Kaymakamı Sayın Mahmut Sami Yılmaz, Gümüşhane Üniversitesi Rektörü Sayın Oktay Yıldız, Kelkit Jandarma Komutanı Kelkit Belediye Başkanı Sayın Ünal Yılmaz, çeşitli illerden, merkez ilçeden ve ilçelerimizden gelen şair, yazar kamu görevlileri, onur konukları olarak da, Dilaver Cebeci’nin kızı Sayın Nazlı Aspay Cebeci, oğlu Sayın Çağrı Cebeci ile çok sayıda halk katıldı.
Gümüşhane Üniversitesi Edebiyat Öğretmeni şair ve yazar Sayın Talat Ülker’in başarıyla sunduğu törende; Kelkit Belediye Başkanı Sayın Ünal Yılmaz, Kelkit Kaymakamı Sayın Mahmut Sami Yılmaz, Milletvekili Sayın Musa Küçük, Sayın Vali Aydın Baruş, GÜDEF Başkanı Sayın Hamdi Aslan Birer konuşma yaptılar.
Değişik il ve ilçelerden katılan şair ve yazarlardan; Önder Eryılmaz, Musa Kabadayı, Hüseyin Uzel, Rıza Büyükdeniz, Seyit Tok, Satılmış Şenhoca, Selami Şimşek, Mustafa Doğan, Kenan Yavuzarslan, Sündüz Aslan Akça, İmdat Avşar, Mustafa Bilir, Hışır Osman (Osman Nebioğlu) ve törenin sunucusu Talat Ülker birer şiir okudular.
Babası rahmetli Dilaver Cebeci’yi anlatmak üzere davet edilen kızı Nazlı Aspay Cebeci babasının aldığı eğitimi, şairliği, yazarlığı, sanatsal kişiliği, mükemmel bir aile babası oluşunu ve çeşitli yönleriyle ve veciz ifadelerle dile getirdi.
Dilaver Cebeci adına Kültür Merkezinde düzenlenen gece büyük bir ilgiyle izlendi.
Bundan sonra, Kelkit Kültür Merkezinde icra edilecek her etkinlikte, Dilaver Cebeci adının anılmasına vesile olacak.
Bu nedenle, Kelkit Belediye Başkanı Sayın Ünal Yılmaz’ı bir kez daha kutlarız.
Toplantı sonunda şair ve yazarlara Belediye Başkanının hazırladığı ikramların verilmesi ve toplu fotoğraf çekiminin ardından törene son verildi.