enflasyon emeklilik ötv döviz akp chp mhp gümüşhane gümüşhane haberler
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak

Canlı , ‘Uçtu Uçtu, Zam Uçtu!’

İYİ Parti Gümüşhane Merkez İlçe Başkanı Bayram Canlı emeklilerin geçim sıkıntısı hakkında açıklamalarda bulundu.

Canlı , ‘Uçtu Uçtu, Zam Uçtu!’
BU ALANA REKLAM VEREBİLİRSİNİZ.
05.02.2025 17:27
0
A+
A-

İYİ Parti Gümüşhane Merkez İlçe Başkanı Bayram Canlı, emeklilerin ve dar gelirli vatandaşların enflasyon karşısında zor durumda olduğunu belirterek, yapılan maaş zamlarının ilk ayda eridiğine dikkat çekti.

Bayram Canlı, “Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre, Ocak ayında tüketici enflasyonu %5,03 arttı. 2025 yılı için memur ve emekli memurlara %11,54, SSK ve BAĞ-KUR emeklilerine ise %15,75 oranında zam yapıldı. Ancak bu zamların büyük bir bölümü daha ilk ayda enflasyon karşısında eridi” dedi.

Konuya ilişkin açıklamalarını sürdüren Canlı, “TÜİK’in verilerine göre memur emeklilerinin aldığı zammın %44’ü, SSK ve BAĞ-KUR emeklilerinin ise %31’i Ocak ayındaki enflasyonla kayboldu. Enflasyon Araştırma Grubu’na (ENAG) göre ise aylık enflasyon %8,22 olarak gerçekleşti. Bu hesaba göre, memur emeklilerine yapılan yıllık zammın %72’si, SSK ve BAĞ-KUR emeklilerinin zammının ise %52’si daha ilk ayda erimiş oldu. Asgari ücrete yapılan zammın da TÜİK verilerine göre %17’si, ENAG’a göre ise %27,5’i bir ayda enflasyona yenik düştü” diye konuştu.

‘Ekonomik göstergeler, Türkiye’nin enflasyon konusundaki kötü gidişatını ortaya koyuyor’ diyen Canlı, “OECD ülkelerinin ortalama yıllık enflasyonu %4,5 iken, Türkiye’de aylık enflasyon %5 seviyesinde. IMF’nin takip ettiği 190 ülke arasında Türkiye, en yüksek enflasyona sahip 5 ülkeden biri konumunda. Hükümetin 2025 yılı için belirlediği %21’lik enflasyon hedefinin tutması zor görünüyor. Yapılan maaş zamları daha ilk ayda büyük oranda erirken, dar gelirli vatandaşlar enflasyon karşısında ezilmeye devam ediyor” diyerek sözlerini tamamladı.

BU ALANA REKLAM VEREBİLİRSİNİZ.
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.