enflasyon emeklilik ötv döviz akp chp mhp gümüşhane gümüşhane haberler
DOLAR
35,4226
EURO
36,3212
ALTIN
3.063,15
BIST
9.910,61
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Gümüşhane
Çok Bulutlu
5°C
Gümüşhane
5°C
Çok Bulutlu
Pazartesi Çok Bulutlu
5°C
Salı Çok Bulutlu
5°C
Çarşamba Karla Karışık Yağmurlu
2°C
Perşembe Hafif Kar Yağışlı
0°C

Trabzon’da Herfene coşkusu

Trabzon’da Herfene coşkusu
BU ALANA REKLAM VEREBİLİRSİNİZ.
14.05.2024 14:12
0
A+
A-

Trabzon’da Gümüşhanelilerin buluşmasına Herfene gecesiyle şiirler ve türküler damgasını vurdu.

Trabzon Gümüşhaneliler Derneğinin organize ettiği “Gümüşhane Herfene Gecesi” muhteşemdi. Çukurçayır’da Doğa Park adlı mekanda yapılan Herfene gecesine; Oytun Eleman, Osman Nebioğlu (Hışır Osman) ve Talat Ülker’in türkü ve şiirlerine Kuşakkaya Gazetesi Turan Tuğlu’nun ilimizin yetiştirdiği ünlü şairlerden Nurettin Özdemir ve Şinasi Özdenoğlu’nun hayatlarından kesitler sunmasının ardından her iki şairimizden de birer şiir okuması, Herfene gecesinde ön plana çıktı.

Gümüşhane Belediye Başkanı Vedat Soner Başer, Gümüşhane Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İsmail Akçay, Trabzon Gümüşhaneliler Derneği Başkanı Murteza Eroğlu ve yönetim kurulu üyeleri, Kuşakkaya Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Turan Tuğlu, Trabzon Artvinliler Derneği Başkanı Ahmet Külekçi ile birlikte çok sayıda davetlinin katılım gösterdiği gecede bir birinden güzel türküler söylendi halaylar çekildi.

Gecede bir konuşma yapan Gümüşhane Belediye Başkanı Vedat Soner Başer; Trabzon ve Gümüşhane arasında kurulan dostluk ve kardeşlik bağlarının türküler kadar güzel şiirler kadar değerli olduğunu belirterek geceyi organize eden Trabzon Gümüşhaneliler Derneği Başkan ve yönetimine teşekkür etti.

Herfene gecelerinin Gümüşhane’nin kültürü ve sanatı için çok değerli olduğunu belirten Başkan Başer;  “Hem Gümüşhane’de hem de Trabzon’da bu kültürü yaşamaya ve yaşatmaya devam edeceğiz” dedi.

HERFENE NEDİR?

Herfene; ortaklaşa getirilen malzeme ile yapılan yemek ve eğlence demek. Şiirler, sohbetler, türküler, deyişlerle zenginleşen, Türkiye’deki, sıra gecesi mantığında hazırlanan organizasyonlardır. Kültürümüzde örf ve adet halini almış bu gelenek, Gümüşhane’de yaşatılmaya devam ediyor.

Haber: Hasan AKTÜRK

BU ALANA REKLAM VEREBİLİRSİNİZ.
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.