Gazetecilik birilerine menfaat sağlamak için yapılan meslek değildir…
Gümüşhane Belediye Başkanı Ercan Çimen, dün basın mensuplarıyla biraraya geldiği toplantıda yatırımlar ve çalışmalar hakkında açıklamalar yapması beklenirken, toplantının büyük bir bölümünü alehte yapılan haberleri eleştirmeye ayırdı.
Toplantıda özellikle muhalefet yapılan haberleri küçümseyen ve bu haberlere yer veren gazeteleri eleştiren Çimen; harabeye çevirdiği sanayi sitesi, ödeyemediği personel maaşlarının gibi konuların üzerini örtmek ve gündem değişmek için büyük bir çaba harcadı.
Belediye Başkanı olduğu günden itibaren eleştiriyi asla kabul etmeyen, her eleştiri yapanı düşmanı olarak gören, yapıcı eleştirinin başarı getireceği bir türlü idrak edemeyen ve özellikle insanlara tepeden bakan, özellikle muhalefet siyasetçilerini o kim ki gazetenin manşetine, sürmanşetine koyuyorsunuz gibi küçümseyen laflarla özrü kabahatinden büyük olan Çimen, son toplantısında da saldırgan tavrını sürdürdü.
Toplantının genelinde Çimen’in tavırlarından net olarak anlaşılan şunlar:
– Muhalefet yapılan haberleri yazmayacaksınız,
– Hele aleyhte olan hiçbir şeyi yazmayacaksınız,
– Ufakta olsa yaptığımız işleri dev aynasında şişirerek yazacaksınız,
– Eğer elimize yüzümüze bulaştırdığımız bir iş varsa, gündemi değiştirmeme yardım edeceksiniz,
– Benim haberim olmadan, şahsımla ve belediyeyle ilgili bişey yazmayacaksınız.
Hayır Sayın Çimen. Bu işler öyle olmuyor. Hele de, Kuşakkaya Gazetesi’nde hiç olmuyor. 57 yıldır bu şehre hizmet eden Kuşakkaya Gazetesi, bugüne kadar ısmarlama haber yapmadı, kamuoyunu yanlış bilgilendirmedi ve asla kimsenin menfaatine tek harf yazmadı. Bizim Gümüşhane menfaatimiz her daim kendi menfaatimizin bile önünde olmuştur.
İnkar etsenizde doğru ve memleketimizin hayrına yapılan her hizmeti de en ön sayfalarımızdan yazmaktan imtina etmediğimizi bütün Gümüşhane iyi bilir.
Sizin bu tür işleriniz yok denecek kadar az olduğu için, gözünüzden kaçması veya hiç görememenizi normal karşılıyoruz!