enflasyon emeklilik ötv döviz akp chp mhp gümüşhane gümüşhane haberler
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak

Zonguldak’ta Gümüşhane lezzetleri sergileniyor

Gümüşhane lezzetleri Zonguldak kordon boyunda düzenlenen yöresel ürünler fuarında sergileniyor.

Zonguldak’ta Gümüşhane lezzetleri sergileniyor
BU ALANA REKLAM VEREBİLİRSİNİZ.
20.06.2024 14:50
0
A+
A-

Kurban Bayramının ikinci gününden itibaren Erzurum, Şanlıurfa, Trabzon, Giresun, Gümüşhane, Hatay ve Kayseri mutfağına özgü yiyecek ve içecekler bölgeye ait yöresel müzikler eşliğinde müşterilerin beğenisine sunulurken, söz konusu fuarın, 21 Haziran cuma gününe kadar süreceği öğrenildi.

“İLGİDEN MEMNUNUZ”

Doğu Karadeniz yöresine ait ürünlerin tanıtımı ve satışı için tezgah açan Alperen Gündoğdu, “Trabzon, Giresun ve Gümüşhane ürünlerini satıyoruz. Gümüşhane yöremize ait pestilimiz, ballı muskalarımız, kömemiz var. Meşhur Giresun fındığından elde edilmiş fındık ezmelerimiz mevcuttur. Buraya geldik, sağ olsun burada da epey bir fazla olan Giresunlu, Gümüşhaneli, Trabzonlu arkadaşlarımız, abilerimiz ve ablalarımız yoğun ilgi gösteriyor standımıza. Satışlarımızdan ve ilgiden son derece memnunuz. Allah’ın izniyle bir daha Zonguldak’a gelmeyi planlıyoruz. Ürünlerimiz cuma gününe kadar satışta olacak” dedi.

“CAĞ KEBABI YEMEĞE DAVET ETTİ”

Erzurum mutfağını ve şehrin en gözde yemeği olan cağ kebabını Zonguldaklılara tanıtmak için kilometrelerce uzaktan geldiğini belirten cağ kebabı ustası Ramazan Arslanargun da, “Erzurum Cağ Kebabı kuzu etinden yapılıyor. Bu kuzunun içerisinde de kolu, gerdanı, pirzolası ve bonfilesi komple birden takıyoruz. Bunun püf noktası odun ateşinde pişmesidir. Odun ateşinde piştiği zaman ayrı bir lezzet katıyor. Tüm Zonguldak halkını, Erzurumumuza özgü cağ kebabını yemeğe davet ediyoruz” diye konuştu.

Haber: Cevat Baran ÇAYDAŞ

BU ALANA REKLAM VEREBİLİRSİNİZ.
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.