enflasyon emeklilik ötv döviz akp chp mhp gümüşhane gümüşhane haberler
DOLAR
34,3061
EURO
37,1912
ALTIN
3.018,65
BIST
8.885,00
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Gümüşhane
Parçalı Bulutlu
8°C
Gümüşhane
8°C
Parçalı Bulutlu
Pazartesi Çok Bulutlu
3°C
Salı Parçalı Bulutlu
6°C
Çarşamba Parçalı Bulutlu
8°C
Perşembe Parçalı Bulutlu
8°C

Jeosit ve Jeomorfositlerin Sınıf Dışı Eğitimde Kullanımı Etkinliği Başladı

Gümüşhane Üniversitesi ev sahipliğinde ve Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Selçuk Alemdağ tarafından koordine edilen ve 4 gün boyunca devam edecek olan “Jeosit ve Jeomorfositlerin Sınıf Dışı Eğitimde Kullanımı” etkinliği başladı.

Jeosit ve Jeomorfositlerin Sınıf Dışı Eğitimde Kullanımı Etkinliği Başladı
BU ALANA REKLAM VEREBİLİRSİNİZ.
08.10.2024 11:47
0
A+
A-

TÜBİTAK 2237-A Bilimsel Eğitim Etkinlikleri Desteği programı kapsamında desteklenen projeye 6 farklı üniversiteden 11 eğitmen ve 10 farklı üniversiteden 20 öğrenci katıldı.

Coğrafya ve Turizm Rehberliği bölümlerinden projeye katılan öğrencilere 4 gün boyunca konuyla ilgili bilgilendirmeler yapılacak.

Proje yürütücüsü Prof. Dr. Selçuk Alemdağ, “Proje neticesinde geleceğin Coğrafya Öğretmenleri ve Turizm Rehberleri, doğada sıklıkla karşılaştığımız jeolojik birimlerin sınıf dışı eğitiminde kullanımına dair teorik ve uygulamalı bilgi edinmiş olacaktır. Gümüşhane ili örneğinden yola çıkılarak verilen bu eğitim, ilimizin turizm potansiyelinin geliştirilmesi ve tanınırlığının artması açısından büyük önem arz etmektedir. Etkinliğe desteklerinden dolayı TÜBİTAK Bilim İnsanı Destek Programları Başkanlığı’na teşekkür ediyorum” dedi.

Dr. Mustafa Çalık Kongre ve Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen etkinliğin açılış konuşmasını Rektör Prof. Dr. Halil İbrahim Zeybek yaptı. Rektör Zeybek, konuşmasında şunları söyledi: “Ülkemizin sahip olduğu doğal miras alanları korunmalı ve sürdürülebilir kullanım bakışı ile değerlendirilmelidir. Bunun için geleceğin bilim insanları, öğretmenleri ve turizm rehberleri olan öğrencilerinin farkındalığının artması önemlidir. Ülkemizin bilimsel anlamda da küresel bir güç haline gelmesi için bilimsel çalışmalara ve projelere verilen önem artmalıdır. Gümüşhane Üniversitesi son yıllarda çok sayıda bilimsel araştırma projesi ve bilimsel eğitim organizasyonuna ev sahipliği yapmıştır. Bu projelerde ülkemizin ihtiyaç duyduğu niteliği geliştirilmiş öğrenci sayısının artırılmasına katkıda bulunulmuştur. Jeosit ve Jeomorfositlerin Sınıf Dışı Eğitimde Kullanımı başlıklı bu projenin Gümüşhane ilimiz ve ülkemiz için hayırlara vesile olmasını diliyorum.”

Projenin ikinci ve üçüncü gününde Gümüşhane’nin önemli turistik alanları ziyaret edilecek. İkinci gün ziyaret edilecek yerler arasında; Karaca Mağarası, Torul Cam Seyir Terası ve Çağlayan Dibi Şelalesi yer alırken; üçüncü gün ziyaret edilecek yerler arasında Akçakale Mağarası, Tekke Köyü Peribacaları ve Şelalesi, Çakırkaya Kilisesi, Babacan Köyü Karstik Kayaçları, Tomara Travertenleri ve Şelalesi yer alıyor. Etkinliğin dördüncü gününde bilimsel ve estetik değere sahip jeosit ve jeomorfositlerin sürdürülebilir kullanımına dair toplantılar yapılarak proje tamamlanacak.

BU ALANA REKLAM VEREBİLİRSİNİZ.
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.