enflasyon emeklilik ötv döviz akp chp mhp gümüşhane gümüşhane haberler
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak

Hedef yeniden güncellendi: ilk uçuş tarihi 2026 oldu

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Gümüşhane-Bayburt Havalimanı için tarih yeni bir verdi.

Hedef yeniden güncellendi: ilk uçuş tarihi 2026 oldu
BU ALANA REKLAM VEREBİLİRSİNİZ.
25.11.2024 17:41
0
A+
A-

İlk uçuşun 2023 yılında olacağı açıklanan ardından 2024 yılına ertelenen Gümüşhane-Bayburt Havalimanı için şimdi de 2026 hedef gösterildi.

2017’den beri alt ve üst yapı çalışmaları süren geçtiğimiz yıl ise 2024 yılı için ilk uçuşun gerçekleşmesi hedeflenen Gümüşhane-Bayburt Havalimanı için Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu yeni bir tarih verdi.

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda kara, deniz, demir ve havayolu ulaşımı ile haberleşme altyapıları hakkında sunum yapan Bakan Uraloğlu, yatırım portföyünde bulunan 2 Bin 667 projeye 2 Trilyon 295 milyar lira yatırım gerçekleştireceklerini bildirerek Gümüşhane-Bayburt Havalimanı için 2026’yı işaret etti.

 

“BAYBURT-GÜMÜŞHANE HAVALİMANLARINDA HEDEF 2026”

Havayolu sektöründeki devam eden yatırımlardan bahseden Bakan Uraloğlu sözlerine şu şekilde devam etti:

“Antalya Havalimanı kapasitesini 82 milyon yolcuya, Esenboğa Havalimanı kapasitesini 3.pisti yaparak 30 milyon yolcuya yükseltiyoruz. 2025 yılında, yıllık 2,5 milyon yolcu kapasitesine sahip Malatya Havalimanı Yeni Terminal Binası’nı tamamlamayı hedefliyoruz. Hatay Havalimanı’nın PAT Sahaları Onarımı ve Gelişimi projesini hayata geçiriyoruz. Kapadokya Havalimanı terminal binasını yenileyerek, 10 Bin 650 m²’lik yeni bir terminal binası, Siirt Havalimanı için ise yaklaşık 3.400 m² büyüklüğünde yeni bir terminal binası, yapacağız. Yozgat ile Bayburt-Gümüşhane havalimanlarımızı da 2026 yılı içerisinde hizmete alacağız. Trabzon Yeni Havalimanı projemizin 1. etap çalışmaları hızla ilerlemektedir.”

Haber: Zeynep KAYA

 

BU ALANA REKLAM VEREBİLİRSİNİZ.
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.