enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhpgümüşhanegümüşhane haberler
DOLAR
50,1577
EURO
56,0916
ALTIN
6.555,77
BIST
11.344,41
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
12°C
İstanbul
12°C
Az Bulutlu
Cumartesi Az Bulutlu
12°C
Pazar Az Bulutlu
11°C
Pazartesi Çok Bulutlu
14°C
Salı Çok Bulutlu
13°C

Gümüşhane’de yaylalar beyaza büründü

Gümüşhane’de hava sıcaklığının düşmesiyle Camiboğazı ve Kadırga yaylaları başta olmak üzere yüksek kesimler beyaza büründü. Meteorolojinin güncel tahmininde hafta sonu ilçe merkezleri için de kar ve karla karışık yağmur beklentisi öne çıktı.

Gümüşhane’de yaylalar beyaza büründü
BU ALANA REKLAM VEREBİLİRSİNİZ.
05.11.2026 13:53
7
A+
A-

Gümüşhane’de meteorolojik uyarıların ardından hava sıcaklığının hissedilir derecede düşmesiyle yüksek kesimlerde kar yağışı etkili oldu.

Merkeze bağlı Camiboğazı Yaylası ile Kürtün ilçesine bağlı Özkürtün beldesi sınırlarındaki Kadırga Yaylası’nda yollar, çatılar ve yayla evlerinin çevresi beyaz örtüyle kaplandı.

Yayla yollarında araçların lastik izleri kar örtüsü üzerinde belirginleşirken, yerleşim alanlarındaki çatılarda ve yol kenarlarında kar birikti.

Yayla yolları beyaz örtüyle kaplandı

Camiboğazı ve Kadırga yaylalarından gelen görüntülerde, kar yağışıyla birlikte beyaza bürünen yollar ve yayla evleri dikkati çekti.

Yerleşim alanlarında çekilen kayıtlarda ise kar taneleri, beyaz örtüyle kaplanan çatılar ve yağış altında yürüyen vatandaşlar yer aldı. Bazı yol kesimlerinde ıslak zemin görülürken, yol kenarları ve yapıların çevresi karla kaplandı.

Meteoroloji yüksek kesimler için kar öngördü

Meteoroloji Genel Müdürlüğünün 5 Kasım tarihli bölgesel değerlendirmesinde, bölgenin iç ve yüksek kesimleri için karla karışık yağmur ve kar tahmini yer aldı.

Hafta sonu ilçe merkezlerinde de kar beklentisi öne çıktı

Meteoroloji 11. Bölge Müdürlüğünün güncel beş günlük tahmininde, hafta sonu için ilçe merkezleri arasında farklı yağış türleri öngörüldü.

Köse’de Cumartesi ve Pazar günü kar, Gümüşhane merkezde ise Cumartesi yağmurun ardından Pazar günü kar beklentisi yer aldı.

Kelkit ve Torul için Cumartesi yağmur, Pazar karla karışık yağmur tahmini yapıldı.

Kürtün ve Şiran’da hafta sonunun iki gününde de karla karışık yağmur bekleniyor.

BU ALANA REKLAM VEREBİLİRSİNİZ.
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.