enflasyon emeklilik ötv döviz akp chp mhp gümüşhane gümüşhane haberler
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak

Gümüşhane’de basılan “Osmanlı Paraları Müzesi” oluşturulmalı

Gümüşhane’de basılan “Osmanlı Paraları Müzesi” oluşturulmalı
BU ALANA REKLAM VEREBİLİRSİNİZ.
30.05.2024 17:00
0
A+
A-

Tüketici Birliği Federasyonu Genel Başkanlığı, Gümüşhane Çevre ve Tüketici Haklarını Koruma Derneği (TÜHAK) Genel Başkanı Eyyüp Demirel, Osmanlı döneminde Canca veya Süleymaniye Mahallesinde basılan paraların tespit edilerek bu paralar için bir müze oluşturulması gerektiğini söyledi.

Demirel; “Gümüşhane’de basılan “Osmanlı Paraları Müzesi” oluşturulması için Müze Müdürlüğünce bir yer tespit edilmeli;  resmi veya özel bir müze yapılması için Müze Müdürlüğü gayret göstermeli resmi yazışmalarını yapmalı. Milletvekillerimiz gerekli kaynağın sağlanması için devreye girmeli. Gümüşhane’de basılan “Osmanlı paraları Müzesi kurulmasını bekliyoruz” dedi.

Gümüşhane’nin Kanuni Sultan Süleyman’ın teşvikine mazhar olmuş bir il olduğunu ifade eden Demirel; “Kanuni Sultan Süleyman Han, İran Seferinden sonra bölgede gümüş madeni olduğunu öğrenmesiyle buraya şehir kurulmasını teşvik etmiş; Kanuni Sultan Süleyman’ın teşvikine mazhar olmuş ildir Gümüşhane. Canca şehrinde tarihinde ilk olarak altın ve gümüş akçelerin darbına başlanmıştır. Osmanlı Devleti’nde hükümranlığın en önemli sembolü olarak kabul edilen sikkelerin basım yeri darphanelerdir. Gümüşhane’de basılan “Osmanlı Paraları Müzesi” oluşturulmalı. Müzecilik kültürünü Gümüşhane’de benimsetmeliyiz. Özel ve resmi müzelerin sayıları artırılmalı. Var olan müzemize ilköğretim ve orta öğretim okullarının öğrencileri ziyaret edilmesi sağlanmalı. Müze Müdürlüğü aktif çalışır hale getirilmeli. Müze Müdürlüğünün eksiklikleri ne ise tamamlanmalı. Turizm çeşitliğinden pay alabilmemiz için bu kurumun başındaki yöneticiden yüksek bir şekilde gayret ve caba bekliyoruz” şeklinde konuştu.

BU ALANA REKLAM VEREBİLİRSİNİZ.
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.