DSİ Genel Müdürü Mehmet Akif Balta, Gümüşhane’nin Şiran ilçesinde yapımına devam edilen Tersun Barajı’nda yüzde 39’luk seviyeye gelindiğini açıkladı.
Tarım ve Orman Bakanlığı Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü, tarımda modern sulamayı yaygınlaştırmak, toplulaştırma çalışmalarıyla tarım arazilerinden en yüksek faydayı sağlamak, musluklara sağlıklı ve içilebilir su ulaştırmak ve yerleşim yerleri ile tarım arazilerini taşkın risklerine karşı korumak için tüm gücüyle çalışırken, sürdürülebilir su yönetimi anlayışıyla da suyun her damlasına sahip çıkıyor.
54 metre yüksekliğinde inşa ediliyor
Gümüşhane’nin Şiran ilçesinde Dilekyolu Deresi üzerinde inşa edilen Tersun Barajında çalışmaların devam ettiğini belirten DSİ Genel Müdürü Mehmet Akif Balta, barajın 23.560 dekar zirai tarım arazisinin sulanmasına hizmet edeceğini ifade etti. Genel Müdür Balta, “Tersun Barajımız temelden 54 metre yüksekliğinde inşa edilecek olup, 0,206 hm³ gövde hacmine sahip olacak” dedi.
Çalışmalar aralıksız devam ediyor
Tersun Barajında devam eden çalışmalarda gelinen son noktayı değerlendiren Genel Müdür Balta şöyle devam etti: “Silindirle sıkıştırılmış beton gövde tipinde inşa edilen Tersun Barajımız 273 m kret uzunluğuna sahip olacak. Gövde temel dolgu beton imalatlarını tamamladığımız barajımızda enjeksiyon çalışmaları % 65 seviyesinde devam etmektedir. Bunun yanı sıra diş betonları ve yamaç düzleme beton çalışmaları da aralıksız devam etmektedir.
23.560 dekar arazinin sulanmasına hizmet edecek
Şuan da Tersun Barajımızda çlışmalarımızın tamamlanması ile birlikte Gümüşhane ilimize bir baraj daha kazandırmış olacağız. 2003 yılından bugüne kadar 22 baraj ve 4 göletimizi tamamladığımız bu güzide ilimizin mümbit topraklarını suya kavuşturdukça çok mutlu oluyoruz. Tersun Barajı sayesinde 23.560 dekar zirai tarım arazisinde artık sulu tarım yapılacak ve çiftçilerimizin ürün yelpazeleri genişleyecek. DSİ olarak su vatandır anlayışı ile ülkemizin her bir köşesinde tarlaları su ile buluşturmaya devam edeceğiz” ifadelerini kullandı