enflasyon emeklilik ötv döviz akp chp mhp gümüşhane gümüşhane haberler
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak

Belediyenin Çokta Umrunda

Ramazan’ın olmazsa olmazı, geleneksel olarak her yıl kurulan iftar çadırları başta komşu illerimiz olmak üzere çok sayıda kentte kurulmasına rağmen, bu yıl Gümüşhane’de kurulmayarak Ramazanı hatırlatan bir olguyu ve manevi havayı ortadan kaldırıldı.

Belediyenin Çokta Umrunda
BU ALANA REKLAM VEREBİLİRSİNİZ.
07.04.2023 08:35
0
A+
A-

Ekonomik sıkıntıların yaşandığı ve enflasyonun tavan yaptığı bir dönemde, ihtiyaç sahibi vatandaşların sıcak bir yemek yiyebilmesi için oluşturulan iftar çadırlarının kurulmaması sadece geçim sıkıntısı geçen vatandaşları değil, yalnız yaşayan insanları, yolda kalan insanları ve en önemlisi 2 bine yakın depremzede misafirimizi zor durumda bıraktı.

Gıda ürünlerindeki artış, yoksulluk oranının artması gibi sebepler nedeniyle iftar çadırlarının en çok kurulması gerektiği dönemde Belediyenin iftar çadırı kurmamasının büyük bir eksiklik olduğunu belirten vatandaşlar; “Gümüşhane’de her sene kurulan çadırlar gelenek haline gelmişti. Vatandaşlar hep birlikte orucunu açıyordu. Ramazan ayının da artık bir bereketi kalmadı. Ramazanda vatandaşlara yapılan yardımlar kalktı, iftar çadırları kurulmadı ve komşu komşuyu düşünmez oldu. Belediyelerin görevi kendi vatandaşlarının ihtiyaçlarını karşılamaktır. Ama bizim belediyenin böyle bir derdi yok. Reklam yapmaya gelince bizim belediyeden iyi kimse beceremez ama zor dönemlerde icraat sıfır. Bu kentin öğrencisi, esnafı, yoksulu ve misafirinin minnetsiz bir şekilde orucunu açacağı bir yer neden yok. Belediyenin önce bunları düşünmesi lazım. Vatandaşların ne şartlar altında oruç tuttuğunu ya da ne şartlar altında iftar açtığını bilmeyen bir belediye var. Ondan dolayı da sosyal belediyecilik anlayışından söz etmesinler” dediler.

Ülkede ekonomik krizin yaşandığını vurgulayan bir başka vatandaş ise; “İnsanların alım gücü artık neredeyse sıfıra indi. Çalışanlar dahi geçimlerini çok büyük zorluklarla sağlamaya çalışıyorlar. Bu dönemde iftar çadırlarının kurulması lazımdı. Maddi durumu iyi olan insanların fakir insanlara yardım etmesi gereken bir aydayız. Bunun yanında insanları temsil eden ve onlara daha rahat bir ortam sağlamaya çalışan belediyelerin daha çok düşünmesi lazım. Bu ramazan da herkesin gözü çadırdaydı ama kurulmadı. Bu durum belediyeye yakışmıyor. Bir tane çadır bile kuramıyorsa artık biz ne diyelim ki. Gerçekten sahipsizliğimiz bu mübarek ayda da bir kez daha alenen görüldü” dedi.

Önceki yıllarda iftar çadırı ile hem imkanı olmayanlara iftar verilirdi, hem de toplumsal kaynaşma adına güzel bir adım atılırdı. Maalesef bu yıl belediye iftar çadırı kurma lütfunda bulunmadı. Umarız bu hatadan dönülür ve Ramazanın ruhuna yaraşır hizmetler görebiliriz.

Haber: Zeynep KAYA    

BU ALANA REKLAM VEREBİLİRSİNİZ.
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.