enflasyon emeklilik ötv döviz akp chp mhp gümüşhane gümüşhane haberler
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak

Vali Taşbilek afet farkındalık bilinci eğitimine dikkat çekti

Gümüşhane Valisi Kamuran Taşbilek, AFAD öncülüğünde 15 Temmuz Zafer Meydanında kurulan, ANDA Arama Kurtarma ekibinin “Afet Farkındalık Bilinci” eğitim alanını ziyaret ederek incelemelerde bulundu.

Vali Taşbilek afet farkındalık bilinci eğitimine dikkat çekti
BU ALANA REKLAM VEREBİLİRSİNİZ.
08.07.2021 10:45
0
A+
A-

Beraberinde İl Afet ve Acil Durum Müdürü (AFAD) Mesut Bayrak’la alanda incelemelerde bulunan ANDA Arama Kurtarma Ekibi eğitmenlerinden çalışmayla ilgili bilgi aldı.

Burada yaptığı açıklamada İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun direktifleriyle Bakanlığı’nın 2021 yılını Türkiye Afet Eğitim Yılı ilan ettiğini hatırlatan Vali Taşbilek, afetlere hazırlıkla ilgili eğitim yılı olması nedeniyle ülke genelinde 2021 yılında 51 milyon vatandaşın, Gümüşhane’de ise aklı eren herkesin afetlere hazırlık noktasında eğitilmesi hedefinde olduklarını söyledi.

Bu tür eğitim programlarıyla vatandaşların afet konusunda bilinçleneceğini ifade eden Vali Taşbilek, “Yaşadığımız afetlerin bize bu işin şakasının olmadığını gösteriyor. Afet öncesinde afete yönelik hazırlıklar ve alınacak tedbirler bizin afetleri daha az zararla geçirmemizi sağlayacak. Afete hazırlıklı bireyler yetiştirdiğimizde ise afetin ne olduğunu bilen insanlar olarak ülkemizde bu tür olumsuzlukların zararlarını en az etkiyle atlatma noktasında çabalarımız olacak. Daha önce de söylediğimiz gibi en büyük amacımız Gümüşhane’de aklı eren herkesi bu konuda eğiterek afetlere hazırlıklı hale getirmek” diye konuştu.

BU ALANA REKLAM VEREBİLİRSİNİZ.
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.