Bulancak’ın tanınmış iş insanlarından TSO Başkanı Ali Fatoğlu, önceki gün düzenlenen “Giresun Yatırım ve İstihdam Toplantısı’nda yaptığı konuşma ile etkinliğe damga vurdu.
Giresun Valiliği ve Giresun Belediyesinin öncülüğünde gerçekleştirilen toplantıda konuşan Ali Fatoğlu, Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı’na (DOKA) sert sözlerle yüklendi.
Fatoğlu, “DOKA olmuş TOKA” dedi.
Fatoğlu, DOKA’nın amacının Doğu Karadeniz Bölgesinde bulunan illerin arasındaki istihdam farkını ortadan kaldırmak olduğunu ancak bunun uygulanmadığını belirterek; “Doğrusu hizmetlerin büyük bölümü Trabzon’a aktarılıyor, oradan artanı ile bizler idare etmeye çalışıyoruz. Trabzonlu siyasilerin hegemonyasından çıkamıyoruz, DOKA’nın Giresun’a bir faydası yok” dedi.
Fatoğlu, DOKA’nın bölünerek Giresun’un ve Ordu’nun da içerisinde yer alacağı Gümüşhane merkezli bir kuruluşa bile razı olduklarının altını çizdi.
Kaynak: ORDUOLAY