enflasyon emeklilik ötv döviz akp chp mhp gümüşhane gümüşhane haberler
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak

TKDK’dan 95 milyon TL’lik yatırım

Tarımsal ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) tarafından desteklenecek projeler belli oldu. Gümüşhane’den 95 milyon TL bütçeli 7 proje kabul edilerek destek almaya hak kazanırken projelerin hibe bedeli ise 65 milyon TL oldu.

TKDK’dan 95 milyon TL’lik yatırım
BU ALANA REKLAM VEREBİLİRSİNİZ.
09.03.2025 13:09
0
A+
A-

Tarım ve Orman Bakanlığı, Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) tarafından uygulanan IPARD III Programı 1. Başvuru Çağrı Dönemi, Tarım ve Balıkçılık Ürünlerinin İşlenmesi ve Pazarlanması ile İlgili Fiziki Varlıklara Yönelik Yatırımlar tedbirinden 4. Grup, 2. Başvuru Çağrı Dönemi, Çiftlik Faaliyetlerinin Çeşitlendirilmesi ve İş Geliştirme tedbirinden 2. ve 3. Grup Desteklenmek üzere seçilen başvurular yayımlandı.

Uzun ve detaylı inceleme sürecinin ardından Gümüşhane’de 7 proje desteklenmeye hak kazanırken çiftlik faaliyetlerinin çeşitlendirilmesi ve iş geliştirme kapsamında bitkisel üretimin çeşitlendirilmesi ve bitkisel ürünlerin işlenmesi ve paketlenmesi programında Tam Tarım Hayvancılık’ın projesi kabul gördü.

Zanaatkarlık ve yerel ürün işletmelerinde Esra Sarı’nın projesi, Kırsal Turizm ve Rekreasyon Faaliyetlerinde Nermin Veyis Aydın, Çegan Turizm, Öyküm Erbaş ve Yeşildere Konakları Turizm ile Makine Parklarında S.S. Erenkaya Tarımsal Kalkınma Kooperatifinin projeleri kabul gördü.

Toplam 95 milyon TL bütçeli 7 adet projeye TKDK tarafından verilecek hibe desteği 65 milyon TL olarak gerçekleşecek.

Gümüşhane’de uzun yıllardan beri kurulması istenen ve son düzenlemeyle Türkiye’de kalan 39 ille birlikte uygulanmaya 2024 yılında başlanan TKDK destekleri için Organize Sanayi Bölgesinde TKDK Gümüşhane İrtibat Ofisi açılmıştı.

BU ALANA REKLAM VEREBİLİRSİNİZ.
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.