enflasyon emeklilik ötv döviz akp chp mhp gümüşhane gümüşhane haberler
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak

Tek isteği akülü sandalye

Gümüşhane’de geçirdiği trafik kazasından sonra felç kalan ve hayatını sürünerek idame ettiren işitme engelli Lokman Yılmaz, hayırseverlerden akülü tekerlekli sandalye istedi.

Tek isteği akülü sandalye
BU ALANA REKLAM VEREBİLİRSİNİZ.
22.10.2021 14:21
0
A+
A-

Şiran’da işitme engelli kardeşleriyle birlikte oto yıkamacılığı yaparak hayatlarını devam ettiren 44 yaşındaki Lokman Yılmaz, geçirdiği trafik kazasının ardından yatalak duruma düştü.

Hastanede 3 ay tedavi gördükten sonra evinde yaklaşık 2 yıl boyunca hareket etmeden yatan 3 çocuk babası Yılmaz, daha sonra fizik tedaviyle birlikte hareket etmeye başladı. Tedaviye rağmen dizleri tutmayan Yılmaz bir yerden başka bir yere gideceği zaman, temel ihtiyaçlarını gidereceği zaman sürünerek gitmek zorunda kalıyor.

Şiran’daki sürecin sonunda Gümüşhane’de yaşayan yeğeni Mirati Macit’in daveti üzerine buraya gelen Yılmaz’ı tedavisine Gümüşhane’de devam ediyor.

Evden dışarısını görmek, gezmek isteyen Yılmaz akülü tekerlekli sandalyesi olmadığı için bu durumlarda sürekli yeğeni Mirati Macit’i arayarak araçla onu gezdirmesini istiyor. Macit’in sırtında arabaya giden dönüşte te aynı şekilde 8.kattaki evine kadar asansörde sırtında gelen Yılmaz, hayırseverlerden akülü tekerlekli sandalye istiyor.

Hayatını sürünerek idame ettiren Yılmaz, başkasına yük olmaktan bıktığını, her zaman yeğenini arayamadığını belirterek, “Kendi ihtiyaçlarımı görmek için tekerlekli sandalye istiyorum” dedi.

Daha öncesinde yürüyen, oto yıkamacılığı yapan birisi olduğunu hatırlatan Yılmaz, “Kaza yaptım ve yatalak duruma düştüm. Çayımı, yemeğimi herşeyimi yeğenim sayesinde görüyorum. Daha önce hastanede 3 ay boyunca yattım. Sonra eve gelip 2 yıl kaldıktan sonra yavaş yavaş hareket etmeye başladım ama dizlerim hala tutmuyor. Kazadan önce iyiydim ama kazadan sonra dizlerim tutmaz halde. Yeğenim beni sırtında eve getiriyor götürüyor. Arabasıyla gezdiriyor bir daha sırtında eve getiriyor. Hastanede kaldığım sürece ölü gibi yattım. Ben yeğenimi arıyorum gel beni gezdir diye. Beni sırtında aşağıya götürüyor. Arabasıyla gezdiriyor. Ondan sonra bir daha sırtında eve getiriyor. Tekerlekli sandalyem olmadığı için kendim gidemiyorum ve içim yanıyor bu yüzden. Kumandalı tekerlekli araba istiyorum yardımseverlerden” diye konuştu.

Dayısını sırtında taşıyıp aracına bindiren, evinde bakıp tedavisini yaptıran Mirati Macit ise “Ben dayım olduğu için evime getirdim. Ona bakıyorum. Sırtımda getirip götürüyorum. İçim sızlıyor onun haline. Sırtımda arabama koyup gezdirip bir daha eve getiriyorum. Yürüyemediği için tekerlekli sandalyesi olmadığı dizleri tutmadığı için. İçim acıyor artık. Tekerlekli sandalye istiyoruz artık. O da kendi başına çıksın gezsin. Evde durunca canı sıkılıyor beni arıyor gel beni gezdir diye” şeklinde konuştu.

Gümüşhane İşitme Engelliler Koruma Derneği Başkanı Nurettin Köksal ise hem işitme engelli hem de felçli olan Yılmaz’ın içler acısı durumunu dernek olarak kendilerinin de takip ettiğini belirterek hayırsever vatandaşlardan akülü tekerlekli sandalye konusunda destek beklediklerini söyledi.

BU ALANA REKLAM VEREBİLİRSİNİZ.
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.