Geçtiğimiz günlerde Gümüşhane Belediye Başkanı Ercan Çimen, ’10 yılda neler yaptık’ başlığıyla ilimizde yayın yapan 3 gazetenin arka sayfalarını 5 gün süreyle kapatarak, her şeyi kendi yapmış gibi içi boş bir algı yaptı. Hızını alamamış olacak ki, dün itibariyle tekrar başlattı.
İçerikleri hakkında önceki yazılarımızda gerçekleri kamuoyuna anlatmıştık. Zaten çoğu insan sadece gülümsedi. Ancak bir tanesi infial yarattı. ‘6 bin 500 adet bank ve kamelya yaptık’ duyurusuna ahşap sektöründe faaliyet gösteren birçok firma adeta isyan etti.
Belediyenin ahşap işinde sadece bir firmayı (Gümüşhaneli değil) ihya ettiğini ifade eden Gümüşhaneli esnaflar, “İhale falan yok, direk adrese teslim iş yapılıyor. Adaletsizlik diz boyu. AVM yapılacak diye otogarı ve bizim işyerlerimizi yıkıp, bizi sanayinin en arkasına attı. Artık kiramızı ödeyemez hale geldik. Bari yaptırdığın işleri sırayla buradaki esnafa dağıt can suyu olsun. Ama ısrarla ihalesiz biçimde tek firma ile çalışmayı tercih ediyorlar. Aralarındaki bu muhabbeti anlamış değiliz” serzenişinde bulundular.
Bu kadar infialin ardından ufak bir araştırma yaptık. Siz değerli okurlarımızın dikkatine sadece bir pazarlık usulü alımı sunuyoruz. Bu bilgilere herkes ulaşabilir. Ekap’a 2023/326818 nolu ihaleyi aratırsanız, ihalenin tarihi, üstlenici firma ve ihale bedeline ulaşılabilir. İhale; ‘Ahşap Kamelya Alımı’, pazarlık usulü yani ihale falan yok. Bedeli ise 690 bin TL artı KDV. Kim almış bu ihaleyi dersiniz, söz konusu Gümüşhaneli olmayan firma. Kim olduğu Ekap’ta yazıyor.
Neden ilana çıkıp rekabet ortamı yaratılmadı? Şeffaflık ilkesi ne oldu? Veya hadi ilana çıkmıyorsunuz, doğrudan temin ile bunu dağın eteğine attığınız esnafa bölseydiniz ne olurdu? Bunlara belediyenin cevap vermesini bekliyoruz.
Hâlbuki Sayın Çimen son basın toplantısında; Yaklaşık 10 yıllık görev süresince dönüp arkaya baktıklarını nokta kadar kara lekeleri olmadığını, açık ve şeffaf bir yönetim anlayışıyla yapılan işleri eksik yapmamaya çalıştıklarını dile getirmişti.