enflasyon emeklilik ötv döviz akp chp mhp gümüşhane gümüşhane haberler
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak

Ramazan’da gıda denetimleri artırıldı

Gümüşhane İl ve İlçe Tarım ve Orman Müdürlüklerinde görevli Gıda Kontrol Ekipleri, vatandaşların güvenilir gıdaya ulaşmasını sağlamak amacıyla rutin olarak yürüttükleri denetimleri Ramazan ayıyla birlikte artırdı.

Ramazan’da gıda denetimleri artırıldı
BU ALANA REKLAM VEREBİLİRSİNİZ.
04.03.2025 13:49
0
A+
A-

Özellikle tüketimi artan tatlı, ekmek, unlu mamuller, et ve süt ürünleri başta olmak üzere, gıda işletmeleri ve toplu tüketim yerlerine yönelik kontroller sıkılaştırılırken Ramazan Paketi adı altında satılan ve çeşitli gıda ürünlerini içeren paketlerin son tüketim tarihi ile etiket bilgileri de kontrol ediliyor.

Konuyla ilgili açıklama yapan Tarım ve Orman İl Müdürü Dr. Ahmet Mesut Kıraç, denetimlerin özellikle toplu tüketim işyerleri, iftar organizasyonları, gıda satış noktaları, pastaneler, fırınlar ve tatlı üretim yerlerine odaklandığını belirterek, “İşletmelerde hijyen kurallarının eksiksiz uygulanması için kontroller yapılırken, gıda işletmeleri bu konuda bilgilendiriliyor. Denetimler sırasında Ramazan Paketleri de detaylı şekilde incelenerek, gerekli görüldüğünde ürünlerden numune alınıyor” dedi.

İşletmelerin kayıt ve onay belgeleri, fiziki ortamları ve hijyen şartlarına uygunluklarının da denetlendiğini belirten Kıraç, işletme sahipleri ve çalışanlarına gıda güvenliği ve hijyen konularında bilgilendirme yapılarak, eksiklikleri tespit edilen işletmelerin uyarıldığını söyledi.

İl Müdürü Kıraç, Ramazan ayında gıda hareketliliğinin arttığına dikkat çekerek, en büyük denetçinin vatandaşların kendisi olduğunu vurgulayıp karşılaşılan herhangi bir gıda güvenliği sorununun ALO GIDA 174 hattı veya 0501 174 0 174 numaralı WhatsApp Gıda İhbar Hattı üzerinden bildirilmesi gerektiğini belirtti.

BU ALANA REKLAM VEREBİLİRSİNİZ.
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.