enflasyon emeklilik ötv döviz akp chp mhp gümüşhane gümüşhane haberler
DOLAR
34,2483
EURO
37,5653
ALTIN
2.936,34
BIST
9.109,34
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Gümüşhane
Açık
22°C
Gümüşhane
22°C
Açık
Cumartesi Açık
25°C
Pazar Az Bulutlu
25°C
Pazartesi Hafif Yağmurlu
20°C
Salı Parçalı Bulutlu
22°C

Orman ürünleri ziyan olmasın diye pelet fabrikası kurdu

Gümüşhane’nin Kelkit ilçesinde ağaç kesimlerinden arda kalan ağaç parçalarının ziyan olmasına gönlü el vermeyen girişimci Bünyamin Şimşek, pelet fabrikası kurdu.

Orman ürünleri ziyan olmasın diye pelet fabrikası kurdu
BU ALANA REKLAM VEREBİLİRSİNİZ.
22.09.2022 15:25
0
A+
A-

İlçede daha birçok ilklere imza atan girişimci Bünyamin Şimşek, kurduğu pelet fabrikasıyla orman ürünlerini biyoyakıta dönüştürüyor.

Ormancılık yaptığı dönemlerde kesilen ağaçların atıklarının kullanılmayarak ziyan olduğunu gördüğünü ifade eden Şimşek, bu duruma gönlünün el vermediğini ve bu ürünleri değerlendirmek için sıfırdan pelet fabrikası kurduğunu belirtti.

Girişimci Bünyamin Şimşek, vatandaşların ormanlardan veya atölyelerinden arta kalan orman ürünlerini de belli bir ücret karşısında aldıklarını ve hem ekonomiye hem de geri dönüşüme katkı sağladıklarını dile getirerek zamanla üretim kapasitesini artıracaklarını ve bölgenin biyoyakıt ihtiyacını karşılayacaklarını söyledi.

“Kesmiş olduğumuz ağaçların dalları, budakları ormanda kalıyor ve yok oluyor”

Biyoyakıtın bölgeye de çok büyük kazançları olacağını dile getiren Şimşek, “Birkaç yıl önce ben orman ihaleleri, çam ihaleleri aldığım zaman orman kesimlerinde şunu gördüm, kesmiş olduğumuz çam ağaçlarının dalı ve budağı ormanlarda kalıyor ve yok oluyor. Biz bunları üretime ve ekonomiye nasıl katarız, nasıl değerlendiririz diye düşündüm. Daha sonra yakın bir ilde ben bu pelet fabrikasını gördüm. Oradan almış olduğum tecrübelerle biz bunları biyoyakıt olarak, ürün olarak ülkemize kazandırmaya çalışıyoruz. Biz atölyelerde atık kalan, kapaklar, talaşlar ve ormandan da kesilen ağaçların döküntülerini toplayıp belirli bir ücret karşılığında getiriyoruz. Atölyelerimizde bunlara işlem uygulayıp toz haline getirip pelet şekline çeviriyoruz. İleride kapasite artırımına gideceğiz bölgemize, köylümüze, halkımıza gerçekten çok büyük katkısı olacaktır. İnsanlarımız ormanlarda kalan artıklarını bundan sonra toplayıp araçlarıyla getirip, belirli bir ücret karşılığında bize verebilirler” dedi.

BU ALANA REKLAM VEREBİLİRSİNİZ.
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.