enflasyon emeklilik ötv döviz akp chp mhp gümüşhane gümüşhane haberler
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak

Kurtuluş Coşkusu “Gelenekte, Geleceğe” mottosuyla yeniden canlanacak

Gümüşhane Belediyesi, 15 Şubat’ta Gümüşhane Valiliği ile ortaklaşa düzenleyeceği kurtuluş programı ile kentin kurtuluş gününü coşkuyla kutlamaya hazırlanıyor.

Kurtuluş Coşkusu “Gelenekte, Geleceğe” mottosuyla yeniden canlanacak
BU ALANA REKLAM VEREBİLİRSİNİZ.
11.02.2025 15:52
0
A+
A-

Bu yılki etkinlikler, “Gelenekte, Geleceğe” mottosuyla, geçmişteki kurtuluş kutlamalarının coşkusunu yeniden canlandırırken, toplumsal birlik ve beraberliği de pekiştirmeyi amaçlıyor.

Etkinlikler kapsamında, geçmişten günümüze taşınan yerel kültür ve gelenekler ön plana çıkacak. Eski kurtuluş günü kutlamalarının atmosferini yansıtacak şekilde düzenlenecek programda, mizansen grupları ve atlı kortejler yer alacak. Ayrıca, Gümüşhane’yi işgal eden düşman kuvvetlerine karşı savaşan Türk askerlerinin kahramanlıklarını anlatan gösteriler de sunulacak. Kağnı arabalarıyla yapılan temsili geçitler, geçmişteki kurtuluş günü etkinliklerini yeniden canlandırarak, izleyicilere tarihi bir yolculuk yaşatacak.

“Gelenekte, Geleceğe” mottosuyla gerçekleştirilecek etkinlikler, Gümüşhane’nin zengin kültürel mirasını gelecek nesillere aktarmayı ve toplumsal dayanışma ile birlik duygusunu güçlendirmeyi hedefliyor.

Gümüşhane halkını 15 Şubat Kurtuluş coşkusunu birlikte yaşamaya davet eden Gümüşhane Belediye Başkanı Vedat Soner Başer, “Bu yıl, Gümüşhane’nin düşman işgalinden kurtuluşunun 107. yıl dönümünü büyük bir gurur ve coşkuyla kutlayacağız. 107 yıl önce aziz atalarımızın, kanları ve canları pahasına verdikleri kutsal kurtuluş mücadelesi neticesinde, düşman işgalinden kurtardıkları bu güzel ilimizin kurtuluş etkinliklerinde, 15 Şubat Cumartesi günü tüm Gümüşhaneli hemşehrilerimizle beraber olmak ve mutluluğumuzu paylaşmak istiyoruz. 15 Şubat, Gümüşhane’nin kurtuluşunun yıl dönümü olup, bu özel günü geleneklerimizi yaşatma adına halkımızla birlikte kutlamak bizim için büyük bir anlam taşıyor. Yerel sanatçılarımızın yanı sıra, Yıldırım Budak ve Oğuz Aksaç konserleriyle bu gururlu günümüzü coşkuyla kutlayacağız. İlimizin düşman işgalinden kurtuluşunun yıl dönümü kutlama programı kapsamında yapacağımız etkinliklerimize tüm hemşerilerimizi bekliyoruz.” dedi.

Kutlamalar, 15 Şubat günü saat 11.00’de Anıt önünde başlayacak. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından, çelenkler anıta sunulacak. Program, saat 11.30’dan itibaren Zafer Meydanı’nda çeşitli etkinliklerle devam edecek.

BU ALANA REKLAM VEREBİLİRSİNİZ.
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.