enflasyon emeklilik ötv döviz akp chp mhp gümüşhane gümüşhane haberler
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak

‘İhtiyatlı bir iyimserlikle destekliyoruz’

Yeniden Refah Partisi Gümüşhane İl Başkanı Ziya Nas, “Terörsüz Türkiye” hedefi doğrultusunda PKK terör örgütünün kendini fesih kararı ile ilgili gelişmeleri “ihtiyatlı iyimserlik” çerçevesinde değerlendirdiklerini belirterek süreci desteklediklerini söyledi.

‘İhtiyatlı bir iyimserlikle destekliyoruz’
BU ALANA REKLAM VEREBİLİRSİNİZ.
14.05.2025 17:36
0
A+
A-

Cumhuriyet tarihinin en büyük ihanetine ve en kanlı olaylarına sebep olan PKK’nın fesih kararı almış olmasına karşın; canavarca hislerle işledikleri cinayetlerin, kurdukları pusuların, yıktıkları yuvaların hala akıllarda olduğunu belirten Başkan Ziya Nas, “Bölücü ihanetin mümessili PKK, kökü dışarıda bir terör örgütü olarak kurulmuştur. 40 yılı aşan kanlı terör olaylarının yaşandığı yıllar boyunca, 40 binden fazla insanımız canice katledilmiş, on binlerce asker ve polisimiz ihanet tuzaklarıyla, mayınlarla, karakol baskınlarıyla şehit edilmiştir. Anne-babalar evlatsız, evlatlar babasız, eşler kocasız bırakılmış, yuvalar yıkılmış, aileler parçalanmıştır. Bu şartlar altında, bölücü ihanetin mensuplarının adeta “barış elçisi” ilan edilmelerinin burukluk, şaşkınlık ve kırgınlığını yaşıyoruz” dedi.

Yaşanan acı olaylara karşın Yeniden Refah Partisi olarak “ihtiyatlı bir iyimserlik” doğrultusunda “inşallah başka bir hesapları yoktur, inşallah ihanetin yeni bir sürümüne, terörün farklı bir evresine geçilmiyordur” diye düşündüklerini aktaran Başkan Nas, “Bu nedenle “Terörsüz Türkiye” hedefine destek verdiğimizi, vereceğimizi beyan ediyoruz. Elbette kaygı ve endişelerimiz var. Lakin terör sona erecekse, barış olacaksa eğer hilesiz ve takıyyesiz olması gerektiğini hatırlatıyoruz” açıklamasında bulundu.

Süreç ile ilgili akıllarda çok sayıda soru işaretlerinin bulunduğunu ve bu soruların hassasiyetle takip edilmesi gerektiğini belirten Başkan Nas, bu soruları maddeler halinde sıraladı; *

  • Fesih kararı alan PKK ile birlikte bağlı ve ilişkili tüm illegal örgüt ve yapılar da tasfiye edilecek midir?
  • Fesih kararı alan PKK’nın ağır silahlar da dahil olmak üzere tüm örgütsel donanımları Türkiye’ye ne zaman ve nerede teslim edilecektir?
  • PKK’nın, taahhütlerine uyup uymadığı, silah ve donanımlarını sahada paralel terör yapılarına aktarıp aktarmayacağı ne şekilde kontrol altına alınacaktır?
  • Terör örgütü PKK fesih kararı alırken paralel terör örgütü PYD/YPG’nin tasfiyesi de sağlanacak mıdır?
  • PYD/YPG tasfiye edilmez de Suriye ordusunun belkemiği haline getirilirse, terör örgütü tasfiye edilirken, diğer taraftan Türkiye’nin, bir terör ordusu ile sınır olmasının riskleri hesaplanmış, önlemleri alınmış mıdır?
  • Terör örgütünün binlerce vatandaşımızın şehadetinden sorumlu lider kadrolarının yaptıkları yanlarına mı kalacaktır? Binlerce cinayetin suçlusu olan kadrolar nerede ve ne zaman yargılanacaktır?
  • Kökü ve tasarımı dışarıda olan terör örgütleri ve terörist faaliyetlerinin, Suriye’de yeni ve daha ileri mevziler kazanmadan, Türkiye’ye yönelik eylemlerden çekilecek olmaları, inandırıcı ve ikna edici bulunmakta mıdır?
  • Yoksa; şimdiki ilk hedef Suriye’de amaca ulaşmak sonrasında Irak, İran ve yeniden Türkiye’yi istikrarsızlaştırmak mıdır?
  • Ortadoğu’da bu gibi planların; YPG’nin hamisi, eğiticisi ve donatıcısı ABD ve İsrail’in dahli olmaksızın gerçekleşmeyeceği ortada olduğuna göre; ABD ve İsrail fesih senaryosunun neresindedir?
  • PKK’nın feshine “imkan sağlayan, göz dolduran, güven kazanan” müebbet hükümlüsü terörist Abdullah Öcalan’a bu sürecin sonunda ödül olarak ne vardır? Umut hakkı tanımak mı, özgürlüğe kavuşturmak mı, siyaset yapmasına imkan sağlamak mı, İmralı’dan Ankara’ya taşımak mı?
  • Yeni Anayasa bu işin neresindedir?
  • Kapalı kapılar ardında kimlerle neler görüşülmektedir?
  • Anayasaya eklenecek maddeler nelerdir?
  • Anayasadan çıkarılacak maddeler hangileridir?
  • Üniter yapımız korunacak mıdır? Yoksa Türkiye bir gece ansızın federasyonlaşacak mıdır?

Açıklamasının son bölümünde, PYD/YPG’ye sahip çıkan Amerika Birleşik Devletlerinin Türkiye için dost değil açık bir tehdit olduğunu hatırlatan Başkan Nas, “Yeniden Refah Partisi olarak ülkemizde kan dökülmesine elbette karşı duracağız. Hakiki ve samimi barış arayışlarına tabii ki katkı sağlayacağız. Lakin ABD ve İsrail’in, her gün yeni bir sürümüyle karşılaştığımız şeytani planlarına karşı da Uyanık olacağız ve dik duracağız” ifadelerini kullandı.

BU ALANA REKLAM VEREBİLİRSİNİZ.
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.