Avrupa Birliği’nin finanse ettiği Erasmus Plus kapsamında olan 2 aşamalı projenin ikinci hareketliliği gerçekleştirildi.
Gümüşhane Hayme Ana Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi tarafından hazırlanan, Avrupa Birliği’nin finanse ettiği Erasmus Plus kapsamında olan 2 aşamalı projenin ikinci hareketliliği gerçekleştirildi.
İkinci etap olarak Yiyecek İçecek Hizmetleri Bölümü öğrencileri İtalya’ya gittiler. İtalya’nın Rimini kentinde bulunan Hotel Margherita adlı kurumda öğrenciler, yeni yemek reçetesi hazırlama üzerine 2 hafta staj gördüler.
Aynı zamanda İtalya’nın Venedik şehrine ve İtalya sınırında bulunan San Marino ülkesine kültür turu düzenledikten sonra İtalya’dan yurda döndüler.
Gümüşhane Hayme Ana Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri bu 2 haftalık staj süresince, Yiyecek İçecek Hizmetleri alanında çeşitli yemek reçetelerini öğrenip, İtalya’ya özgü yemekler hazırladılar.
Bölümleriyle ilgili büyük tecrübe kazanmanın yanında, farklı ülkelerdeki farklı uygulamaların yiyecek sektöründe fikir ve uygulama zenginliği yaratacağını ve bu tür projelerin kendileri gibi diğer meslek lisesi öğrencilerinin de gelişimine büyük katkı yapacağını vurguladılar.
2 haftalık staj süresinin sonunda Hayme Ana Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencilerine sertifikaları dağıtıldı. Öğrencilere önlerindeki meslek hayatlarında bu ülkede çalışmak istediklerinde aldıkları sertifikanın kendilerine avantaj sağlayacağı belirtildi.