Gümüşhane’de Uluslararası Kültür, Sanat ve Turizm Festivali kapsamında, 5 Ekim 2024 tarihinde “Gendime Çorbası, Kuru Fasulye (Etsiz) ve Un Helvası Yarışması” düzenlenecek.
İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafında yapılan duyuruya göre “27. Gümüşhane Kültür, Sanat Günleri ve Memleket Buluşmaları” çerçevesinde İl Kültür ve Turizm Müdürlüğünce 05 Ekim 2024 Cumartesi Günü saat 14.00’de Gümüş Otel Bahçesinde “Yöresel Yemek Yarışması” düzenleneceği bildirildi.
Haftasonu düzenlenecek yarışmada Gümüşhane’nin yemek kültürünü konu ederek gerçeklecek organizasyonda unutulmaya yüz tutmuş yöresel yemekleri hatırlamayı, yaşatmayı ve geleneksel yemekleri kayıt altına almayı, arşivlemeyi ve tanıtılması amaçlanıyor.
Yarışmada aranacak şartlar şartlar ise şöyle; Gendime Çorbası, Kuru Fasulye (Etsiz) ve Un Helvası kategorisinde yapılacak olup, her kategoride ilk üç dereceye girecek olan ürünler için birinciler 1 gram, ikinciler 0,50 gram, üçüncüler 0,25 gram altınla ödüllendirilecektir.
Yarışmacılar 03 Ekim 2024 tarihinde mesai bitimine kadar yarışmaya konu edecekleri ürünlerin tarifini kullanılan malzemeyi ve hazırlanışını içeren bilgileri bir dilekçe ekinde kuruma teslim etmeleri gerektiği bilidirildi.