enflasyon emeklilik ötv döviz akp chp mhp gümüşhane gümüşhane haberler
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak

Gümüşhane’de Gazze için balonlar gökyüzüne bırakıldı

Gümüşhane Üniversitesi öğrencileri, “Kampüsten Gazze’ye Tek Yürek” etkinliğiyle Gazze’deki duruma dikkat çekti. Etkinlikte, Filistin bayrağının renklerinden balonlar gökyüzüne bırakıldı ve Gazze’de yaşanan olayların soykırım olduğu vurgulandı.

Gümüşhane’de Gazze için balonlar gökyüzüne bırakıldı
BU ALANA REKLAM VEREBİLİRSİNİZ.
07.10.2025 14:09
0
A+
A-

Gümüşhane Üniversitesi öğrencileri, Gazze’de yaşanan insanlık dramına dikkat çekmek amacıyla “Kampüsten Gazze’ye Tek Yürek” etkinliğinde bir araya gelerek Filistin bayrağının renklerinden oluşan onlarca balonu gökyüzüne bıraktı.

İlim Yayma Cemiyeti Gümüşhane Şubesi öncülüğünde, Gümüşhane Üniversitesi kampüsündeki Sosyal Tesisler önünde düzenlenen programa Gümüşhane Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Oktay Yıldız, akademisyenler ve çok sayıda öğrenci katıldı. Etkinlik, Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Ardından yapılan basın açıklamasında, Gazze’de yaşananların sadece bir savaş değil, bir soykırım olduğu vurgulanarak, Filistin halkına destek mesajları verildi.

Grup adına basın açıklamasını okuyan Gümüşhane Üniversitesi İlahiyat Fakültesi öğrencisi Bedir Ekrem Dikmen, “Bizler, Türkiye’nin dört bir yanındaki üniversite öğrencileri olarak, bugün burada bir araya gelerek zulme karşı sesimizi yükseltmekte ve ‘Filistin halkı yalnız değildir’ diyoruz. Adı, dini, dili, coğrafyası ne olursa olsun, biz zulme karşı çıkılması gerektiğine inanıyoruz. Çünkü mazluma destek olmak yalnızca bir insanlık görevi değil, aynı zamanda geleceğe dair bir sorumluluktur. Gazze’de yaşananların yalnızca bir savaş olmadığını, planlı bir yok etme politikası olduğunu biliyoruz. Bu, adını en doğru şekilde koymamız gereken bir gerçektir. Gazze’de soykırım yapılmaktadır. 2 yıldır her gün bombalanan, dünyaya kapanan bir şehirde, kamuoyunun büyük bölümü ise sessiz kalmaktadır. Sessizlik, zulmün ortağı olmaktır. Biz bu sessizliğe ortak olmayacağız” dedi.

Programın sonunda Filistin bayrağının renklerinden oluşan onlarca balon gökyüzüne bırakıldı.

Gümüşhane’de Gazze için balonlar gökyüzüne bırakıldı 1
Gümüşhane’de Gazze için balonlar gökyüzüne bırakıldı 2
Gümüşhane’de Gazze için balonlar gökyüzüne bırakıldı 3
Gümüşhane’de Gazze için balonlar gökyüzüne bırakıldı 4
Gümüşhane’de Gazze için balonlar gökyüzüne bırakıldı 5
Gümüşhane’de Gazze için balonlar gökyüzüne bırakıldı 6
BU ALANA REKLAM VEREBİLİRSİNİZ.
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.