enflasyon emeklilik ötv döviz akp chp mhp gümüşhane gümüşhane haberler
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak

Gümüşhane-TTO’da TEKNOFEST rüzgarı esti

Gümüşhane Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi (GÜMÜŞHANE-TTO) tarafından, teknoloji ve girişimcilik kültürünü yaygınlaştırmak amacıyla “Gümüşhane-TTO’da TEKNOFEST Rüzgarı” adlı etkinlik düzenlendi.

Gümüşhane-TTO’da TEKNOFEST rüzgarı esti
BU ALANA REKLAM VEREBİLİRSİNİZ.
17.10.2025 12:28
0
A+
A-

Dr. Mustafa Çalık Kongre ve Kültür Merkezi Karaca Salonda gerçekleştirilen etkinliğe T3 Vakfı Gümüşhane İl Sorumlusu Fatma Nur Tip konuşmacı olarak katıldı.

Moderatörlüğünü Gümüşhane-TTO personeli Doç. Dr. Yasemin Tatlı’nın üstlendiği program, Gümüşhane-TTO Müdürü Doç. Dr. Aydanur Aydın’ın açılış konuşmasıyla başladı. Doç. Dr. Aydın, teknoloji ve yenilikçiliğin çağın en önemli dinamikleri arasında yer aldığını belirterek, bu tür etkinliklerin gençleri araştırmaya, üretmeye ve girişimcilik bilinci kazanmaya teşvik ettiğini ifade etti.

Etkinlikte, TEKNOFEST ve Türkiye Teknoloji Takımı (T3 Vakfı)’nın faaliyetleri tanıtılarak, öğrencilere proje ekosistemine dahil olmanın yolları anlatıldı. Fatma Nur Tip, TEKNOFEST süreci hakkında detaylı bilgiler vererek geçmiş yıllarda başarı elde eden projelerden örnekler sundu ve öğrencilere yol gösterici önerilerde bulundu.

Gümüşhane-TTO’nun düzenlediği “TEKNOFEST Rüzgarı” etkinliği, öğrenciler ve akademisyenler tarafından büyük ilgiyle karşılandı. Katılımcılar, TEKNOFEST süreci, proje geliştirme fırsatları ve girişimcilik alanındaki destek programları hakkında önemli bilgiler edinme fırsatı buldu.

Etkinlik sonunda, katkılarından dolayı konuşmacı Fatma Nur Tip ve moderatör Doç. Dr. Yasemin Tatlı’ya teşekkür belgeleri takdim edildi.

Etkinlik hakkında değerlendirmede bulunan Rektör Prof. Dr. Oktay Yıldız, gençlerin teknoloji ve girişimcilik alanındaki gelişiminin üniversiteler için stratejik öncelik olduğunu vurguladı. Rektör Yıldız, konuşmasında şu ifadeleri kullandı: “Üniversiteler artık sadece bilgi üreten değil, bilgiyi teknolojiye ve katma değere dönüştüren kurumlar haline gelmiştir. Gümüşhane Üniversitesi olarak öğrencilerimizin sadece akademik bilgiyle değil, uygulamalı projelerle de donanmasını önemsiyoruz. TEKNOFEST gibi organizasyonlar, bu vizyonun en somut örneklerinden biridir. Gümüşhane-TTO’nun yürüttüğü bu tür çalışmalar, öğrencilerimizin hayal gücünü geliştirmekte ve ‘biz de yapabiliriz’ bilincini aşılamaktadır. Üniversitemiz, yeniliğe açık, araştıran, geliştiren ve üreten gençlerin yanında olmaya devam edecektir.”

BU ALANA REKLAM VEREBİLİRSİNİZ.
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.