enflasyon emeklilik ötv döviz akp chp mhp gümüşhane gümüşhane haberler
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak

Girişimcilik Zirvesi 2: Kadın Girişimcilere Marka ve Patent Eğitimi

Gümüşhane Üniversitesi tarafından düzenlenen Girişimcilik Zirvesi 2, kadın girişimcileri bilgilendirerek marka tescili, patent süreçleri ve dijital iletişim konularında önemli bilgiler sundu.

Girişimcilik Zirvesi 2: Kadın Girişimcilere Marka ve Patent Eğitimi
BU ALANA REKLAM VEREBİLİRSİNİZ.
21.11.2025 16:10
0
A+
A-

Gümüşhane Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi (Gümüşhane-TTO) koordinasyonunda düzenlenen Girişimcilik Zirvesi 2 programı, kadın girişimcileri bir araya getirerek marka tescili, patent süreçleri ve dijital iletişim konularında kapsamlı bilgilendirmelerin yapıldığı verimli bir etkinlik olarak gerçekleştirildi.

Dr. Mustafa Çalık Kongre ve Kültür Merkezinde düzenlenen etkinlikte alanında uzman konuşmacılar, markalaşma sürecinde doğru tescil adımlarının önemi, marka ihlallerini önleyici yöntemler ve patent başvurularının girişimcilere sağladığı hukuki ile ticari kazanımlar hakkında detaylı bilgiler sundu.

Zirveye Rektör Prof. Dr. Oktay Yıldız da katılarak girişimcilik ekosistemine yönelik bilgilendirmelerde bulunarak üniversitenin bu konudaki vizyonunu vurguladı.

Katılımcılar, gerçek proje örnekleri üzerinden marka-patent stratejilerini inceleyerek girişimcilik faaliyetlerine yönelik yol haritalarını geliştirme imkânı buldu.

“Dijital İletişim ve Web Yönetimi Eğitimi Zirve” kapsamında gerçekleştirilen diğer oturumlarda girişimcilere web sitesi yönetiminin temel prensipleri, dijital iletişim stratejilerine yönelik yöntemler aktarıldı.

Bu sunumlarda girişimcilerin dijital ortamda görünürlüklerini artırmalarına yönelik pratik ve uygulanabilir öneriler paylaşıldı. Girişimciler, uzman mentorlerle birebir görüşerek projelerini değerlendirme, ihtiyaçlarını aktarma ve iş fikirlerine yönelik stratejik planlama yapma fırsatı elde etti.

Katılımcılar, etkinlik sonunda hem sektörel bilgi hem de iş ağı oluşturma açısından önemli kazanımlar edindiklerini belirtti.

Rektör Prof. Dr. Oktay Yıldız, Girişimcilik Zirvesi 2’nin girişimcilik kültürünü destekleyen önemli bir adım olduğunu belirterek şu değerlendirmelerde bulundu: “Üniversitemiz, girişimcilik ekosistemine katkı sunmayı stratejik bir hedef olarak benimsemiştir. Bu doğrultuda özellikle ilimizdeki kadın girişimcilerimizin marka oluşturma, patent süreçlerini yönetme ve dijital dünyada güçlü bir varlık geliştirme yolculuklarına destek olmaktan büyük memnuniyet duyuyoruz. Etkinliğimizi bilgi paylaşımı, network oluşturma ve iş fikirlerini olgunlaştırma açısından son derece değerli buluyorum. Programın hazırlanmasında emeği geçen tüm akademik birimlerimize, Gümüşhane -TTO ekibimize, uzman konuşmacılarımıza ve katılım sağlayan girişimcilerimize teşekkür ediyorum.”

BU ALANA REKLAM VEREBİLİRSİNİZ.
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.