Son günlerde Yeniden Refah Partisi (YRP)’nin MHP’yi ve MHP’li siyasetçileri hedef alan açıklamalarına mevkidaşlarından cevap gecikmiyor.
Yeniden Refah Partisi İl Başkanı Ziya Nas’ın Milletvekili Küçük’ü hedef alan açıklamalarına MHP İl Başkanı Mete Kaya cevap verirken, Yeniden Refah Partisi Gümüşhane Merkez İlçe Başkanı Yusuf Çimen’in MHP’yi hedef alan açıklamalrına ise MHP Merkez İlçe Başkanı Nuh Alparslan Durdu yanıt verdi.
Yeniden Refah Partisi Gümüşhane Merkez İlçe Başkanı Yusuf Çimen’in yaptığı açıklamaların, hem tarihi gerçeklerden hem de güncel gelişmelerden kopuk değerlendirmeler içerdiğini ifade eden Nuh Alparslan Durdu; “Milliyetçi Hareket Partisi, Türkiye’nin birliğini, kardeşliğini ve huzurunu esas alan bir anlayışla hareket etmekte, ülkemizin geleceğine dair sorumluluk bilinciyle kararlar almaktadır. Son günlerde bazı çevrelerin süreci yanlış yorumladığı, meseleyi asıl mecrasından saptırarak farklı noktalara çekmeye çalıştığı açıktır.
Yeniden Refah Partisi Gümüşhane Merkez İlçe Başkanı Yusuf Çimen’in yaptığı açıklamalar, hem tarihi gerçeklerden hem de güncel gelişmelerden kopuk değerlendirmeler içermektedir. Türkiye, bölücü terörle mücadelede tarihinin en kritik eşiğine gelmiş, yıllardır verilen mücadelenin neticesinde örgüt kendi içinde çözülme sürecine girmiştir. Türkiye Cumhuriyeti, 1984 yılından bu yana PKK terör örgütüne karşı haklı, meşru ve hukuki bir mücadele yürütmektedir. Gelinen noktada örgütün kurucu unsurlarınca lağvedilmesi yönünde açıklamalar yapılmış, bu sürecin ülkemizin geleceğine olumlu yansımaları olacağı görülmüştür. Buna rağmen bazı kesimler, terörün tamamen ortadan kalkmasını sağlayacak bu süreci baltalamaya çalışmakta, yanlış anlamlandırmakta ve asılsız ithamlarda bulunmaktadır. Milliyetçi Hareket Partisi’nin, devletimizin bekası için yıllardır ortaya koyduğu ilkeli ve kararlı duruşu sorgulamak kimsenin hakkı değildir. Dün olduğu gibi bugün de ülkemizin ve milletimizin çıkarlarını her şeyin üstünde tutuyor, bölücü unsurlara karşı mücadelemizi tavizsiz sürdürüyoruz” dedi.
MHP Gümüşhane Merkez İlçe Başkanı Nuh Alparslan Durdu açıklamasının devamında; “Türkiye Cumhuriyeti, hiçbir terör örgütüyle pazarlık masasına oturmamış, milli birlik ve beraberliğimizin korunması adına devlet aklının gerektirdiği adımları kararlılıkla atmıştır. Bugün geldiğimiz noktada, terör örgütü içinde yaşanan çözülme ve teslimiyet, devletimizin gücünün ve yıllardır sürdürülen kararlı mücadelenin bir sonucudur. Kendi içinde çözülmeye giden bir örgütün varlığını sürdürme imkanı kalmamıştır ve Türkiye, artık terörle anılan bir ülke değil, terörün kökünü kazımış, istikrarını perçinlemiş bir ülke olma yolundadır.
Bazı çevrelerin meseleyi anlamaktan uzak yaklaşımlar sergilemesi, bu gerçeği değiştirmez. Ülkücü Hareket’in dün nerede durduysa bugün de aynı noktada durduğunu herkes bilmelidir. Türkiye’nin güvenliği, milletimizin huzuru her şeyin önündedir. Milliyetçi Hareket Partisi olarak, ülkemizi tehdit eden hiçbir yapıya karşı en küçük bir müsamaha göstermeyeceğimiz gibi, süreci sabote etmeye çalışan odaklara karşı da milletimizi doğru bilgilendirmeye devam edeceğiz.
Türk milleti, dün olduğu gibi bugün de kararlılıkla yoluna devam edecektir. Kimsenin şüphesi olmasın ki, ülkemizin huzurunu bozmaya, birlik ve beraberliğimizi sarsmaya yönelik her girişim karşısında, devletimizin gücü ve milletimizin feraseti en büyük teminatımızdır” ifadelerine yer verdi.