enflasyon emeklilik ötv döviz akp chp mhp gümüşhane gümüşhane haberler
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak

Çakır’dan Belediye’ye konut eleştirisi

Demokrasi ve Atılım (DEVA) Partisi Gümüşhane İl Başkanı Hamza Çakır, Gümüşhane Belediyesi’nin hayata geçirdiği GÜMSAŞ Yaşam Evlerinden konut satmak için İngiltere’de showroom açmasını eleştirdi.

Çakır’dan Belediye’ye konut eleştirisi
BU ALANA REKLAM VEREBİLİRSİNİZ.
05.10.2022 14:36
0
A+
A-

“Arabasını satıp konut için belediyeye yatıran alıcı, geri alacağı parayla sattığı arabanın tekerlerini ancak alabiliyor”

Yaptığı açıklamada İnönü Mahallesi Mordut mevkiinde yapılması vaat edilen, ancak randımanlı ilerlemeyen konut inşaatının birçok vatandaşın mağduriyetine yol açtığını öne süren Çakır, “Birçok vatandaşımız bize gelerek mağduriyet yaşadıklarını ve sorunlarını gündeme taşımamız gerektiğini ifade ediyorlar. Birkaç yıl önce konutlara müracaat eden vatandaşların, aşırı fiyat artışı ile ödemelerinin güncellenmesi talebini karşılayamadıkları için sözleşmeden çekilme şartının önlerine konduğunu, iade edilen paralarının enflasyon karşısında pula döndüğünü dile getiriyorlar. Arabasını satıp konut için belediyeye yatıran alıcı, geri alacağı parayla sattığı arabanın tekerlerini ancak alabiliyor. Bu insanlara yazık değil mi?” diye sordu.

“Hani Avrupa’da raflar boştu?”

Belediyenin İngiltere’de showroom açarak konut satma girişiminin Türkiye’nin içine düştüğü vaziyetin ifadesi bakımından net bir gösterge olduğunu dile getiren Çakır, “Birkaç gün önce sayın Belediye Başkanı Gümüşhane’den 60 vatandaşın yapacakları konutlardan satın alma fikrinden cayarak parasını geri aldığını, buna mukabil İngiltere’de yaşayan 100 vatandaşın konut satın almak için sözleşmeye katıldığını ifade etti. Bu durum şehrimiz için utanç vesikası değilse nedir? Bu şehirde yaşayan insanlar aşırı fiyat artışından dolayı satın aldıkları konutları geri iade ediyor, belediye başkanı gidip İngiltere’de çalışanlara aynı konutları yüksek fiyattan satabiliyor. Hani kriz küreseldi? Hani Avrupa’da raflar boştu? Hani daha iyi cep telefonu, daha iyi araba, daha iyi ev almak için başka ülkelerin kapısında dolaşmak süfli (aşağılık) bir hevesti? Kuru patlatıp, millî paramızı pula çevirip, sonra da gidip Avrupa kapılarında daire satmak için müşteri arıyorlar. Hangi peteğin bal verdiğini de iyi biliyorlar” diye konuştu.

“Millet bu yükü daha fazla taşıyamaz”

Makamların şahısların mülkü değil, milletin emaneti olduğunu anımsatan Çakır, “Bir de uzun vadeli taahhütlerde bulunuyorlar. Konutlar için 36 ay sonra teslim tarihi veriyorlar.  Bir makama gelince oradan hiç gitmeyeceklerini düşünüyorlar. Halbuki İlk seçimde müsait bir yerde inecekler. Bu millet artık bu yükü daha fazla taşıyamaz” dedi.

BU ALANA REKLAM VEREBİLİRSİNİZ.
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.