enflasyon emeklilik ötv döviz akp chp mhp gümüşhane gümüşhane haberler
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak

Bu tablo Gümüşhane’ye hiç yakışmadı!

Sağlık Bakanlığı’nın verilerine göre yüzde 64,6’lık Covid-19 aşılama oranıyla Türkiye’de turuncu renkte tek il Gümüşhane kaldı. İl Sağlık Müdürlüğü de aşı seferberliği kapsamında 3 yeni aşı noktası daha oluşturdu.

Bu tablo Gümüşhane’ye hiç yakışmadı!
BU ALANA REKLAM VEREBİLİRSİNİZ.
15.09.2021 11:48
0
A+
A-

Türkiye’de en az bir doz aşı olmuş 18 yaş ve üstü nüfus oranı ülke genelinde toplam yüzde 83,7’ye ulaşırken bu rakam Gümüşhane’de yüzde 64,6’da kaldı. Gümüşhane bu oranla Türkiye’de en az aşı oranının yaşandığı il konumuna düşerken TURUNCU kategorideki tek il oldu.

Daha önce açıkladığımız üzere belediye ve muhtarlık seçimleri için yazdırılan nüfuslardan kaynaklanan sorunlar nedeniyle insan üstü çabalarına rağmen hedef nüfusu yakalamakta güçlük çeken sağlık çalışanları vatandaşlardan bu konuda destek istedi.

3 yeni aşı istasyonu kuruldu

Gümüşhane İl Sağlık Müdürlüğü salgınla mücadele kapsamında il genelinde yürüttüğü aşı seferberliğine aralıksız devam ediyor.

İldeki vaka sayılarını en asgariye indirmek, aşılama oranını da maksimum seviyeye çıkarmak için yürütülen aşılama çalışmaları kapsamında, daha önce Fatih Parkı ve 15 Temmuz Zafer Meydanına kurulan mobil aşı istasyonlarına yenileri eklendi.

Bu kapsamda Gümüşhane Devlet Hastanesi’nde daha önceden kurulan ve 7 gün, 24 saat hizmet veren aşı polikliniklerinin haricinde hastane acil servis girişi ve poliklinikler girişinde yeni aşı istasyonları oluşturuldu.

Gümüşhane Devlet Hastanesi Başhekimi Op. Dr. Ulaş Karabay, “Oluşturduğumuz yeni aşı istasyonları sayesinde halkımıza daha hızlı aşı hizmeti vereceğiz. Hastane üst katındaki mevcut aşı polikliniklerinin yoğunluğunu azaltarak oranın daha çok 7 gün 24 saat randevulu aşılama hizmetinde kullanılmasını amaçlıyoruz. Erişilebilirliği daha kolay olan yeni aşı istasyonlarımızda ise hafta içi sabah 8, akşam 17 saatleri arasında randevusuz aşılama hizmeti vereceğiz” açıklamasında bulundu.

Yine şehir merkezinde şehrin işlek noktalarından Fuadiye Caddesinde bulunan Gençlik Merkezi yanında da bir mobil aşı istasyonu oluşturularak aşılama hizmeti verilmeye başlandı.

İl Sağlık Müdürü Dr. Necip Yemenici, “Yeni mobil aşı istasyonumuzu kurduğumuz noktada hem halkın yoğun olarak kullandığı iş yerlerine, hem köy dolmuşlarının duraklarına yakın bir yer ayrıca yanı başında gençlik merkezi var, dolayısıyla vatandaşlarımızın yoğun olarak kullandığı bir bölge, ayrıca ilimizde halk pazarı Salı günleri Karşıyaka Mahallesinde kuruluyor ve burada da bir yoğunluk oluşuyor, burada da her Salı aşılama hizmeti verecek ayrı bir mobil aşı istasyonu oluşturduk. Sevdiklerimizin sağlığı için haydi Gümüşhane aşıya diyor, buralardaki vatandaşlarımızı aşılarını yaptırmak üzere mobil aşı istasyonumuza davet ediyorum” ifadelerini kullandı.

Ayrıca Gümüşhane de bulunan Sağlık Bakanlığı saha koordinatörleri Uzm. Dr. Erkan Tolga Demirel ve Dr. Yasin Akar da hastanede ve il merkezinde bulunan aşı istasyonlarını gezerek incelemelerde bulundu.

BU ALANA REKLAM VEREBİLİRSİNİZ.
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.