Gümüşhane Belediye Başkanı Vedat Soner Başer’in görev performansına ilişkin ENA Araştırma tarafından gerçekleştirilen “Yerel Yönetimler Performans Ölçümü” sonuçları açıklandı. Araştırma sonuçları, Başkan Başer’in genel memnuniyet oranının 2024 yerel seçimlerinde aldığı oy oranının üzerine çıktığını ortaya koydu.
Başer’in yeniden aday olması hâlinde oy vereceğini belirtenlerin oranı yüzde 54,50’ye ulaştı. 2024 yerel seçimlerine göre 12,88 puanlık artış dikkat çekti.
Gümüşhane Belediye Başkanı Vedat Soner Başer’in görev performansına ilişkin ENA Araştırma tarafından gerçekleştirilen “Yerel Yönetimler Performans Ölçümü” sonuçları açıklandı. Araştırma sonuçları, Başkan Başer’in genel memnuniyet oranının 2024 yerel seçimlerinde aldığı oy oranının üzerine çıktığını ortaya koydu.
2024 Yerel Seçimlerinde yüzde 41,62 oy alarak 6 bin 690 seçmenin desteğiyle göreve gelen Belediye Başkanı Vedat Soner Başer’in genel memnuniyet ve başarı oranı, araştırma sonuçlarına göre yüzde 52,80 olarak ölçüldü. Bu sonuç, seçimde aldığı oy oranına kıyasla 11,18 puanlık artış anlamına geliyor.
“Yeniden Aday Olsa %54,50 Oy Alıyor”
Araştırmanın dikkat çeken sonuçlarından biri de katılımcılara yöneltilen “Yeniden aday olsa oy verir misiniz?” sorusuna verilen yanıtlar oldu. Katılımcıların yüzde 54,50’si Başkan Vedat Soner Başer’e yeniden aday olması hâlinde oy vereceğini belirtti.
2024 yerel seçimlerinde elde edilen yüzde 41,62’lik oy oranıyla karşılaştırıldığında ortaya çıkan yüzde 54,50’lik sonuç, 12,88 puanlık artışa işaret etti.
2 ayrı göstergede yüzde 50’nin üzerinde
ENA Araştırma’nın ölçümünde Başkan Başer’in genel memnuniyet oranının yüzde 52,80, yeniden aday olması hâlinde oy vereceğini belirtenlerin oranının ise yüzde 54,50 olarak kaydedilmesi dikkat çekti.
Araştırma sonuçları, Gümüşhane Belediye Başkanı Vedat Soner Başer’in mevcut memnuniyet düzeyini ve katılımcıların yeniden adaylığına ilişkin tercihlerini ortaya koyan iki ayrı göstergeyi gözler önüne serdi.
Beytülmal’a sahip çıkmayı öncelik belirledi
Göreve geldiği ilk gün önceliğini vatandaşın kendisine emanet ettiği Beytülmal’a daha iyi sahip çıkmak olarak belirleyen Başkan Başer, belediyecilik anlayışında mali sorumluluğun yanı sıra hizmet ve sosyal belediyeciliğe de ağırlık verdi.
Şehrin her mahallesine dokunan projeleri, gençlere, kadınlara ve esnafa yönelik çalışmalarıyla dikkat çeken Başer, vatandaşlarla kurduğu sıcak diyalog ve belediyenin kapısını herkese açık tutma anlayışını ön plana çıkardı.
“Belediyecilik yalnızca yol yapmak, bina inşa etmek değildir. Belediyecilik, insanımıza dokunmak, şehrimizin sorunlarına çözüm üretmek ve gelecek nesillere daha güzel bir Gümüşhane bırakmaktır” anlayışıyla hareket eden Başkan Başer’in bu yaklaşımı, görev performansına ilişkin araştırma sonuçlarıyla birlikte gündeme geldi.
ENA Araştırma’nın sonuçları da gösteriyor ki; Gümüşhane, Başkan Vedat Soner Başer ile doğru yolda ilerliyor. Gümüşhaneli Başkanına güveniyor, Başkanda bu güvene layık olmak ve Gümüşhane’ye hizmet etmek için var gücüyle çalışmaya devam edecek.
Haber: Zeynep ÖZTÜRK