Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Gümüşhane İl Başkanı Mete Kaya, Yeniden Refah Partisi (YRP) İl Başkanı Ziya Nas’ın Gümüşhane Milletvekili Musa Küçük’ün Kürtün köylerine yaptığı ziyaretleri eleştiren açıklamalarına tepki gösterdi.
Nası’ı samimiyete davet eden ve bu durumun iktidar-muhalefet değil, Gümüşhane meselesi olduğunu ifade eden İl Başkanı Mete Kaya; “Yeniden Refah Partisi İl Başkanının Pazartesi günü basında çıkan; Milletvekilimiz Musa Küçük’ü hedef alan basın açıklamasında, Milliyetçi Hareket Partisi’ni ve Sayın Vekilimizi Günyüzü, üçtaş, Kırgeriş ve Damlı köylerimize sahip çıkmadığını ima eden açıklamasını büyük üzüntüyle okudum. O günlerde Sayın Musa Küçük Milletvekili olmadığı için yapmış olduğumuz çalışmalar neticesinde istenilen sonucu elde edemedik. Ama bu olaya duyarsız kaldığımız söylenemez. Milliyetçi Hareket Partisi olarak bizler hiçbir köyümüzün başka bir ile bağlanmasına müsaademiz olamaz” dedi.
Yapılan referandumun sonunda Gümüşhane’mize yakışan bir sonucun çıkmadığını anımsatan İl Başkanı Kaya; “2023 Milletvekili seçimleri çalışmalarımızda bu köylerimizi ziyaret ettiğimizde köy halkı sadece seçimlerde hatırlandığını bizlere söylediler. Milletvekilimiz Sayın Musa Küçük ‘seçilirsem ilk ziyaretim Günyüzü köyümüzde Şehit ailesini, köy olarak da Üçtaş köyümüz olacak’ dedi ve seçimin ertesi günü sözümüzü tuttuk. Bu ziyaretimiz köylülerimizi şaşırttı çünkü ilk defa böyle bir durumla karşılaştılar.
Şunu öğrendik ki köy halkı pişman oldu. Fakat Üçtaş köyü muhtarı Giresun’a bağlanma isteği devam ediyor. Bizim derdimiz Giresun’a bağlanan köyümüzü geri almak. Bunun için köylülerimizi tekrardan imza toplayıp mahkemeye sunmaları için çaba gösteriyoruz. Sizlerin böyle bir çabası olduğunu ne duydum nede gördüm. Boş nutuk atmayı bırak da gel bu işe sizde el atın. Bu olay iktidar muhalefet meselesi değil Gümüşhane’mizin milli meselesidir” ifadelerini kullandı.
Kırgeriş ve Damlı köylerinin Trabzon’a bağlanma söylentilerinin arşa çıktığı dönemlere de değinen Mete Kaya; “Bu köylerimizin topraklarının bazı kısımlarının Trabzon’a bağlanmasındaki yapılan yanlışı düzeltmek için ise, o zaman MYK üyemiz olan Sayın Musa Küçük’ün öncülüğünde Kürtün Belediye Başkanımız Sayın Enver Şen, Özkürtün Belediye Başkanımız Sayın Yakup Turgut ile Genel Başkanımız Dr. Devlet Bahçeli Beyi ziyaret ederek destek aldık neticesinde karar bozularak haritanın yeniden çizilmesini sağladık. Heyet yeniden çizim için geldiğinde bizler Belediye başkanlarımız, il genel meclisi üyelerimiz ve yönetim kurulu üyelerimizle oradaydık. Ben o gün sizleri orada göremedim. Şimdi size o gün neredeydiniz? diye sormazlar mı. Asıl sizler şov yapmayın gidin o köylülerin yanında durun, elinizden gelen bir şey varsa onu yapın. Şunu herkes iyi bilsin ki Milliyetçi Hareket Partisi olarak Gümüşhane’mizin bir santimetre toprağının başka bir yere verilmesine razı olmayız ve bütün gücümüzle ve kararlılığımızla karşısında dimdik dururuz” açıklamalarında bulundu.