enflasyon emeklilik ötv döviz akp chp mhp gümüşhane gümüşhane haberler
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak

Beklenen destek geldi

Gümüş Patiler’in sesi duyuldu. Anne ve yavruları artık güvende.

Beklenen destek geldi
BU ALANA REKLAM VEREBİLİRSİNİZ.
23.12.2023 08:00
0
A+
A-

Geçtiğimiz günlerde Gümüşhane Üniversitesi’nde yaşanan bir hayvana eziyet olayı kentte yaşayan hayvanseverlerin ve duyarlı vatandaşların tepkisini çekmiş ve Gümüşhane Üniversitesi kampüsünde 10 yavrusu ile birlikte yaşama tutunmaya çalışan bir anne köpek iddialara göre şikayet edilmiş bunun üzerine yavrularından koparılmıştı. Henüz anne sütü ile beslenen ve kış mevsiminin de kentte kendini iyiden iyiye hissettirmesinin üzerine yavrular nerede ve ne halde soruları akıllarda soru işareti iken edinilen bilgiye göre, yavrular barınağa götürülmüş ve anne köpek günlerce emzirmekte olduğu yavrularını kampüs içinde aramıştı.

Yaşanan bu üzücü olaya göz yummayan ve kentte hayvanlara yönelik tek aktif dernek olma özelliği taşıyan Gümüş Patiler Hayvanları Koruma ve Yaşatma Derneği devreye girmiş yavruları barınaktan çıkararak annelerine kavuşturmuştu.

Ardından anne ve yavruların güvenli bir şekilde kampüs içinde barınmaları için kulübeye ihtiyaçlarının olduğunu belirterek yetkililere “gelin hep birlikte sahip çıkalım” çağrısında bulunan Gümüş Patiler’in çağrısı yanıtsız kalmadı.Gümüşhane Üniversitesi Uluslararası Öğrenci Koordinatörlüğü, anne ve yavruları ile birlikte Gümüşhane Hayvan Barınağından da iki cana umut oldu. Kısa süre içinde koordinatörlükte bulunan gönüllüler kolları sıvadı ve kampüs içinde ki güvenli bir noktaya kulübe yaparak patili dostlarımızı korumaya aldılar.

“Sesimiz duyulduğu için çok mutluyuz”

Konuya ilişkin açıklamada bulunan Gümüş Patiler Hayvanları Koruma ve Yaşatma Derneği Başkanı Gül Yılmaz, “Artık anne ve yavruları güvende ve içimiz rahat. Umarız bir daha aynı talihsizlikleri yaşamazlar. Sesimiz duyulduğu için çok mutluyuz. Bizim amacımız Gümüşhane’de yaşayan sokak canlarını korumak ve onların zulme uğramalarına engel olmak. Ancak bu yalnızca bizim değil tüm insanlığın görevi. Sesimiz duyulduğu için çok mutluyuz. Çağrımızı yanıtsız bırakmayarak desteklerini bizden esirgemeyen Gümüşhane Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Halil İbrahim Zeybek ve Uluslararası Öğrenci Koordinatörü Dr. Mustafa Ayyıldız’a çok teşekkür ederiz. Tüm yöneticilerden aynı duyarlılığı görmeyi umut ediyoruz. İnşallah Üniversitemizin bu davranışı diğer yöneticiler de örnek olur” ifadelerini kullandı.

Haber: Zeynep KAYA

BU ALANA REKLAM VEREBİLİRSİNİZ.
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.