enflasyon emeklilik ötv döviz akp chp mhp gümüşhane gümüşhane haberler
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak

Başbuğ Alparslan Türkeş Vefatının 29. Yılında Gümüşhane’de Törenlerle Anılacak

Ülkücü hareketin merhum lideri Başbuğ Alparslan Türkeş, vefatının 29. yıl dönümünde Gümüşhane’de bir dizi programla anılacak. “Onsuz Ama Onun İzinde” sloganıyla gerçekleştirilecek etkinliklerde, Türkeş’in fikirleri ve Türk milletine bıraktığı tarihi miras Gümüşhane halkıyla yeniden buluşacak.

Başbuğ Alparslan Türkeş Vefatının 29. Yılında Gümüşhane’de Törenlerle Anılacak
BU ALANA REKLAM VEREBİLİRSİNİZ.
03.04.2026 12:32
0
A+
A-

Ülkü Ocakları Gümüşhane İl Başkanlığı, Türk siyaset tarihine damga vuran liderlerden merhum Alparslan Türkeş’in vefatının 29. sene-i devriyesi dolayısıyla kapsamlı bir anma programı hazırladı.

Programda Türkeş’in “Dokuz Işık” doktrini ve vatan sevgisi ekseninde hayatı, mücadelesi ve Türk milletine bıraktığı fikir mirası bir kez daha yad edilecek.

Güç Birliği İle Anlamlı Organizasyon

Programın koordinasyonu, Ülkü Ocakları Gümüşhane İl Başkanlığı öncülüğünde Türkiye Kamu Çalışanları Kalkınma ve Dayanışma Vakfı (TÜRKAV) Gümüşhane İl Başkanlığı ve Türkiye Kamu-Sen Gümüşhane Şubeleri tarafından ortaklaşa yürütülecek.

“Onsuz Ama Onun İzinde”

Etkinliklerin şiarı olarak belirlenen “Onsuz Ama Onun İzinde” vurgusu, Ülkücü hareketin temel prensiplerinin yaşatılması mesajını içeriyor. Ülkü Ocakları Gümüşhane İl Başkanı Sadık Coşkun, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, Alparslan Türkeş’in sadece bir lider değil, Türk milletinin geleceği için sarsılmaz bir irade ortaya koyan bir fikir adamı olduğunu belirtti. Coşkun, “Onun emanet ettiği kutlu davayı yaşatmak, genç yüreklere bu bilinci aşılamak boynumuzun borcudur” diyerek tüm Gümüşhanelileri programa davet etti.

Anma töreni, 4 Nisan Cumartesi günü saat 17.30’da Gümüşhane Belediyesi Konferans Salonu’nun 6. katında gerçekleştirilecek. Burada yapılacak programın ardından Kemaliye Camii’nde akşam namazını müteakip Alparslan Türkeş, aziz şehitlerimiz ve ebediyete irtihal etmiş tüm büyüklerimiz için Mevlid-i Şerif okunacak, dualar edilecek.

BU ALANA REKLAM VEREBİLİRSİNİZ.
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.