enflasyon emeklilik ötv döviz akp chp mhp gümüşhane gümüşhane haberler
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak

‘Anneler ağlıyorsa dünya gülemez’

Gümüşhane Memur-Sen ve Eğitim Bir-Sen İl Başkanı Ergin Aslan, ‘Anneler Günü’ münasebetiyle bir kutlama mesajı yayınladı.

‘Anneler ağlıyorsa dünya gülemez’
BU ALANA REKLAM VEREBİLİRSİNİZ.
12.05.2024 16:44
0
A+
A-

Anneliği; şefkatin, merhametin, fedakârlığın en somut ifadesi olan yüce bir değeri olduğunu ifade eden Aslan, mesajında şu ifadelere yer verdi; “Dilimiz ile aklımız arasındaki köprüyü, duygumuzla yüreğimiz arasındaki bağı, ruhumuzla bedenimiz arasındaki uyumu bize öğreten ve hissettiren onlardır.

Doğumdan başlayarak bebeklik ve olgunluk evremize kadar bütün kaygı ve zahmetlerimizi çeken, bizleri besleyip büyüten annelerin hakkı ödenmez. Hiçbir hesap yapmadan sevindiğimizde sevinen, üzüldüğümüzde üzülen, var olma ve hayat yolunda ilk öğretmenimiz, ilk kılavuzumuz annelerimiz, ilahi merhametin müşahhas temsilcisi, cefanın, vefanın, fedakârlığın canlı anıtlarıdır. Bu kutlu varlıkların sevgisine, duasına layık ve mazhar olmak en büyük şeref ve kazanımdır.

Anneler ne kadar güçlü olursa yetiştirdikleri nesiller de o denli güçlü, başarılı olur. Toplum olarak ahlak ve medeniyet tasavvurumuzun ana unsuru aile, ailenin temel direği ve dayanağı ise annedir.

Dünyanın birçok yerinde terörün, savaşların, açlığın sebep olduğu acı ve ölümcül gelişmelerden en fazla çocuklarıyla birlikte anneler etkilenmektedir. Bugün yoksulluğun da, katliamın da, savaşın da, mülteci durumuna düşmenin de, ülkeyi sığınmacı olarak terk etmenin de en acısını anneler çekmektedir.

Adil, eşit, hür olma iddiasının baştan sona aşağılık bir yalan olduğu bilinen modern devletlerin, emperyalist ülkelerin gözleri önünde, hatta onların destekleriyle Gazze’de süren siyonist saldırılarda, yıkım ve kıyımda da en fazla anneler ve çocuklar can vermiş, can vermektedir.

Annelerimizin hatırına savaşları durdurmak, hiçbirinin evlat hasretine düşmesine sebep olmamak, yüreklerindeki eksiklik duygusunu ortadan kaldıracak, yoksunluğa ve yoksulluğa son verecek adımları atmak, terör belasını yeryüzünden silmek, ahlaki yozlaşmayla ve bağımsızlık girdaplarında çocuklarımızın ellerimizden kayıp gitmelerini önlemek, çocuk işçiliğini bitirmek hepimizin ödevi ve görevi olmalıdır. Bu bağlamda, tüm işlerimizde ve aldığımız kararlarda anne yüreğini hesaba katmak sorumluluğumuz olmalıdır.

Annelerin gözlerindeki hüzün veya sevinç toplumun en belirgin moral göstergesidir. Anneler güldüğü zaman dünya güler. Annelerin ağladığı bir dünya gülemez. Bu sebeple, aileyi koruyan, güçlendiren düzenlemelerin milletin huzurunun ve başarımızın teminatı olacağını savunuyor, bu yöndeki her çabayı destekliyoruz.

Eğitim-Bir-Sen olarak, insanlığa müjde olacak yeni bir medeniyet idealinin, annelerimizin duaları, bize aşıladıkları duyguları, geleceğe hazırlayan maharetli elleriyle inşa edilebileceğine inanıyoruz.

Bize şefkatiyle yön, desteğiyle güç veren tüm annelerimizin Anneler Günü’nü kutluyor, kendilerine sağlık ve mutluluk diliyor, şükranlarımızı sunuyoruz. “

BU ALANA REKLAM VEREBİLİRSİNİZ.
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.