enflasyon emeklilik ötv döviz akp chp mhp gümüşhane gümüşhane haberler
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak

73 ülkeden öğrenciler kültürlerini tanıttı

Gümüşhane Üniversitesi Uluslararası Öğrenci Koordinatörlüğü ile Türkçe Öğretimi Uygulama ve Araştırma Merkezi (TÖMER) iş birliğinde düzenlenen “Kültür Şenliği”, kampüsümüzde büyük bir coşku ve renkli görüntüler eşliğinde gerçekleştirildi.

73 ülkeden öğrenciler kültürlerini tanıttı
BU ALANA REKLAM VEREBİLİRSİNİZ.
16.05.2025 12:15
0
A+
A-

Etkinlik, açılış konuşmalarıyla başlayıp kurdele kesimi ve sergi alanının gezilmesiyle devam etti. Üniversitede eğitim gören 73 farklı ülkeden 2 bin 354 uluslararası öğrencinin yoğun katılımıyla gerçekleşen programda kültürel çeşitliliğin, karşılıklı etkileşimin ve dostluğun ön plana çıktığı anlamlı bir gün yaşandı.

Etkinliğin açılış konuşmasını yapan Uluslararası Öğrenci Koordinatörümüz Doç. Dr. İsmail Çalık, kültürlerarası paylaşımın önemine vurgu yaparak, “Bugün burada sadece bir etkinlik düzenlemiyoruz. Farklı coğrafyalardan, farklı dillerden ve geleneklerden gelen öğrencilerimiz aracılığıyla evrensel bir birlikteliği inşa ediyoruz. Uluslararası öğrencilerimiz sadece misafir değil, aynı zamanda kendi kültürlerini tanıttıkları, üniversitemizi zenginleştirdikleri kıymetli birer kültür elçisidirler. Bu etkinlik, onların bize emanet ettiği değerleri yaşatma ve yüceltme fırsatıdır. Katkı sunan tüm öğrencilerimize ve bu ortamı hazırlayan akademik paydaşlarımıza teşekkür ederim” ifadelerini kullandı.

Programa katılan rektör Prof. Dr. Oktay Yıldız ise yaptığı konuşmada, uluslararası öğrencilerin üniversitemize kazandırdığı çok kültürlü atmosferi büyük bir memnuniyetle karşıladıklarını ifade ederek, “Bugün burada Somali’den Özbekistan’a, Bangladeş’ten Filistin’e kadar birçok ülkeden gelen öğrencilerimizle birlikteyiz. Abdulrezzak isimli öğrencimizin, şehrimizin bir köyünü eski adıyla zikrederek kendi memleketi olarak ifade etmesi, Gümüşhane’yi bu kadar içselleştirmiş olması beni derinden etkiledi. Bu aidiyet duygusu, üniversitemizin misyonuyla bütünleşen evrensel bir anlayışın göstergesidir. Onların arasında bir akademisyen, bir abi olarak bulunmaktan büyük mutluluk duyuyorum. Bugünün keyifle geçmesini temenni ediyorum” dedi.

Rektör Prof. Dr. Oktay Yıldız konuşmasında ayrıca, etkinliğin başarılı bir şekilde hayata geçirilmesinde büyük katkıları bulunan Uluslararası Öğrenci Koordinatörü Doç. Dr. İsmail Çalık ile Türkçe Öğretimi Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Hasan Doğan’a teşekkür ederek, her iki birimin de üniversitemizin uluslararasılaşma vizyonuna önemli katkı sunduğunu ifade etti.

Etkinliğe Gümüşhane Ticaret ve Sanayi Odası (GTSO) Başkanı İsmail Akçay da katılarak öğrenci stantlarını gezdi ve uluslararası öğrencilerle sohbet etti.

Öğrencilerin kendi ülkelerine özgü kıyafetlerle katıldığı şenlikte, geleneksel danslar, müzik performansları ve kültürel sunumlar büyük ilgi gördü.

Öğrenciler, kurdukları kültür stantlarında kendi ülkelerine ait yemekleri, el sanatlarını ve kültürel objeleri tanıtarak Gümüşhane Üniversitesi kampüsünde adeta bir dünya mozaiği oluşturdu.

BU ALANA REKLAM VEREBİLİRSİNİZ.
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.