Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Gümüşhane Belediye Başkan Adayı Bedri Ağaç, önceki gün Şiran’da düzenlenen şehit cenazesi töreninde meydana gelen provokasyona tepki gösterdi.
22 Aralık tarihinde görev yaptığı Kuzey Irak’ta hain terör örgütünün saldırısı sonucu 6 silah arkadaşıyla birlikte şehit düşen hemşehrimiz Piyade Uzman Onbaşı İsmail Yazıcı, önceki gün Şiran İlçesinde düzenlenen tören ile toprağa verildi.
Şehit Piyade Uzman Onbaşı İsmail Yazıcı’yı Şiran İlçesinde düzenlenen cenaze töreninde binlerce hemşehrisi gözyaşları içinde ebediyete uğurlarken kimliği henüz belirlenemeyen kişi veya kişilerin gerçekleştirdiği provokasyon törene gölge düşürdü.
İddialara göre kişi veya kişilerce tören alanında şehit ailesi ve yakınlarının acılarına destek için hazırlanan çelenk köşesinde yer alan CHP Genel Başkanı Özür Özel’in gönderdiği ve isminin yazdığı çelenk parçalandı. Yaşanan provokasyona tepki gösteren CHP Gümüşhane Belediye Başkan Adayı ve emekli Yarbay Bedri Ağaç, “her seçim dönemi yaptıkları, ülkenin birlik ve bütünlüğüne asıl ve en büyük zararı veren bu organize saldırıları şiddetle kınıyorum” dedi.
“Gencecik vatan evlatlarını 1700 metre rakımda, eksi 20 derecede, dağların tepesinde vatan görevi yapmak zorunda bırakanlar biz değiliz”
Konuya ilişkin sosyal medya hesaplarından yaptığı paylaşım ile olayı kınayan Ağaç, “Geçtiğimin gün hain bölücü terör örgütü PKK’nın alçakça saldırısı sonucu şehit olan değerli evladımız Piyade Uzman Onbaşı İsmail Yazıcı’nın şehitlik töreni ve cenaze namazına katıldık. Cenaze Törenine Sayın Genel Başkanımız Özgür Özel’in gönderdiği Çelenk; kimliği henüz belirlenemeyen (belirleyeceğiz, takip ediyoruz) bir meczup provokatör tarafından parçalandı. Aziz şehitlerimizin siyaseten istismarından başka bir anlamı olmayan bu alçak tutum ve saldırılardan artık gerçekten gına geldi. Gencecik fidanlarımızın şehit olmalarında eksikleri, hataları, görev ihmalleri bulunanların; kendi sorumluluklarını unutturmak için bu tür provokasyon ve algı yönetimleri ile özellikle her seçim dönemi yaptıkları, ülkenin birlik ve bütünlüğüne asıl ve en büyük zararı veren bu organize saldırıları şiddetle kınıyorum. Eğer paylaştığım görüntüler ve iddialar doğru ise, gencecik vatan evlatlarını; 1700 metre rakımda, eksi 20 derecede, ipdidai koşullarda, dağların tepesinde vatan görevi yapmak zorunda bırakanların önce özeleştiri yapıp sonra da istifa etmesi ve yüce Türk Milletinden özür dilemesi gerekiyor. Boşuna uğraşmayın; yandaş medyalarınızla oluşturmaya çalıştığınız algıları tersyüz edeceğiz. Ne yaparsanız yapın; bu ülkeye; barışı, huzuru, refahı, liyakatı ve adaleti yeniden getireceğiz” ifadeleri yer aldı.
Haber: Zeynep KAYA