enflasyon emeklilik ötv döviz akp chp mhp gümüşhane gümüşhane haberler
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak

Yalçın kırmızı çizgimizdir

Gümüşhane’ye her alanda hizmet etmiş, etmeye devam eden birisine laf söyleyecek kişinin, en az onun kadar bu şehre hizmet geçmişi olacak.

Yalçın kırmızı çizgimizdir
BU ALANA REKLAM VEREBİLİRSİNİZ.
18.12.2025 08:00
0
A+
A-

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Gümüşhane İl Başkanı Özgür Deniz Demir,  CHP eski İl Başkanı’nın hemşehrimiz ve gururumuz Dr. Yüksel Yalçın hakkındaki ithamlarına sert tepki gösterdi.

İl Başkanı Demir, “Kimsenin; Siyasal hırslarını, kişisel öfkelerini, popülizm hevesini ya da gündemde kalma arzusunu, Gümüşhane’nin evlatları üzerinden tatmin etmesine izin vermeyiz” dedi.

Demir; “Gümüşhane’nin yetiştirdiği; devlet terbiyesi almış, liyakatiyle Türkiye’nin en büyük metropollerinden birinde önemli bir kamu sorumluluğunu üstlenmiş olan İstanbul Enerji A.Ş Genel Müdürü Dr. Yüksel Yalçın, şirketini  dört yıl üst üste Türkiye’nin ilk 500 firması arasına girmeyi başarmış, iki yıl üst üste Türkiye’nin en hızlı büyüyen 9’uncu firması olmuş bir yapıyı yöneten isimdir. Beş yıldır tek kuruş zarar etmeden, istikrarlı biçimde büyüyen bir şirketin genel müdürlüğünü başarıyla yürütmektedir.

Sivil toplum kuruluşlarındaki aktif görevlerinin yanı sıra Dr. unvanına sahip bir akademisyen olan Yüksel Yalçın; bilgiyle, emekle ve alın teriyle bulunduğu her makamın hakkını vermiştir. Memleketi Gümüşhane için her platformda sorumluluk üstlenmiş, üniversitemize, Gümüşhaneli üniversite öğrencilerine yıllardır desteklerini esirgemeyen, Gümüşhane‘nin iş dünyasına hizmet eden , meslektaşlarına her alanda katkı sağlayan ve hiçbir zaman görevden ve yük almaktan kaçmamıştır. İBB nin şehrimize kazandırdığı Mustafa Canlı okulunun  proje ve imalatında yoğun emekleri olmuş emektar bir kamu bürokratımızdır” ifadelerini kullandı.

Bugün; liyakati ve birikimi tartışmasız bir kamu yöneticisini hedef alan sorumsuz bir dille karşı karşıya olduğumuzu ifade eden İl Başkanı Demir;  “Üstelik bu dil; parti herhangi bir görevi, yetkisi veya temsil sorumluluğu bulunmayan kişilerin, kişisel kanaatlerini parti görüşü gibi sunma cüretinden beslenmektedir.

Açıkça ifade edelim: Yetkisi olmayanların konuştuğu, belgesi olmayanların hüküm dağıttığı bir siyaset anlayışı; ne halkçıdır ne sosyal demokrasidir ne de Cumhuriyet Halk Partisi geleneğiyle bağdaşır. Eleştiri; bilgiyle özenle ve sorumlulukla yapılır. Aksi hâli, itibar suikastından başka bir şey değildir.

Cumhuriyet Halk Partisi; emeğiyle yükselen, kamuya değer katan, memleketini unutmayan bürokratlarını sosyal medya linçlerine kurban etmez. Gümüşhane’liler aynı zamanda uluslararası alanda sektörel başarılar ve ödüller almış bu memleketin bağrından çıkmış yetiştirdiği tüm değerlerine sahip çıkar. Kimsenin; Siyasal hırslarını, kişisel öfkelerini, popülizm hevesini ya da gündemde kalma arzusunu, Gümüşhane’nin evlatları üzerinden tatmin etmesine izin vermeyiz” şeklinde konuştu.

Demie; “Cumhuriyet Halk Partisi Gümüşhane İl Başkanlığı’nı tanımayan, daha da önemlisi tarafsız gazetecilik iddiası taşımayan bir kalemin; partimizde eski il başkanlığı yapmış mevcut durumda üyelik dışında hiçbir görevi bulunmayan bir kişi için “CHP Gümüşhane Teşkilatının en önde gelen ismi” ifadesini kullanması, açıkça kamuoyunu yanıltmaya yönelik etik dışı bir tutumdur. Bu çarpıtmanın, haberi kaleme alan kişinin aynı zamanda Yeniden Refah Partisi Torul İlçe Başkanı olmasıyla birlikte değerlendirilmesi gerekir; zira aktif bir siyasi kimliği olan bir ismin, başka bir partinin iç yapısı hakkında hüküm dağıtması ne gazetecilikle ne de siyasi nezaketle bağdaşır. Haber adı altında algı üretmek, sıfat icat etmek ve CHP’nin kurumsal iradesini yok saymak; eleştiri değil, basit siyasi mühendisliktir.

Cumhuriyet Halk Partisi, temsilcilerini ve önde gelen isimlerini gazete manşetlerinden değil, örgüt iradesinden belirler; başka partilerin ilçe başkanlarının kaleminden yönlendirilecek bir parti hiç değildir. Basın dürüst olur, siyaset etik değerlerle, mertce ve temiz yapıldıkça toplum nezdinde değer ve karşılık bulur. Örtülü kin ve gizlenmiş kimliklerle, komplekslerle  kalem oynatmak ise etik bir zaafın itirafıdır” açıklamalarında bulundu.

BU ALANA REKLAM VEREBİLİRSİNİZ.
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.