enflasyon emeklilik ötv döviz akp chp mhp gümüşhane gümüşhane haberler
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak

Turizm sezonunun bitmesi mi bekleniyor?

Gümüşhane’de yaklaşık iki ay önce Resmi Gazete’de yayınlanan kararname ile görevinden alınan İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü koltuğunun halen boş olması akıllarda soru işareti oluşturuyor.

Turizm sezonunun bitmesi mi bekleniyor?
BU ALANA REKLAM VEREBİLİRSİNİZ.
16.07.2024 08:00
0
A+
A-

Mayıs 2024 tarihli Resmi Gazete atama kararnamesi ile görevinden alınan İl Kültür ve Turizm Müdürü Hüseyin Ateş’in ardından yaklaşık 2 aydır boş kalan İl Müdürlüğü koltuğuna henüz herhangi bir atama yapılmaması akıllara ‘turizm sezonunun bitmesi mi bekleniyor?’ sorunu getiriyor.

Aynı tarihte Ateş ile birlikte eş zamanlı olarak görevden alınan Bayburt İl Kültür ve Turizm Müdürü Bekir Kurtoğlu’nun yerine 26 Haziran 2024 tarihli Resmi Gazete kararnamesi ile Mehmet Nuri Ersoy göreve gelirken Gümüşhane’ye atama olmaması dikkatlerden kaçmıyor.

Kentte faaliyet gösteren kurum, kuruluş ve STK’ların pek çok girişimi ile kış, tarih, doğa ve yayla turizmi gibi pek çok alanda kentin kalkınması için yıllardır uğraş verilen Doğu Karadeniz’in saklı cenneti Gümüşhane’de çabaların sonuç vermemesinin önündeki engellerin aşılamıyor olması ‘Gümüşhane sahipsiz mi?’ dedirtiyor.

STK’lar ile kurumların kente yatırımcı, yerli ve yabancı turistin gelmesi için adeta akıntıya karşı kürek çekmelerinin karşısında çevre iller tarafından dahi daha fazla rağbet görürken,  Gümüşhane turizm destinasyonlarının şehirde yeteri kadar değerlendirilemiyor oluşu ve haftalardır boş kalan Turizm İl Müdürlüğü koltuğuna bakıldığında ortaya çıkan tablo ‘‘Gümüşhane sahipsiz mi?’ sorusunu bir kez daha akıllara getiriyor.

Haber: Zeynep KAYA

BU ALANA REKLAM VEREBİLİRSİNİZ.
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.