enflasyon emeklilik ötv döviz akp chp mhp gümüşhane gümüşhane haberler
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak

 Turizm Fakültesi’nde 23 Nisan ve Turizm Haftası Birlikte Kutlandı

Gümüşhane Üniversitesi Turizm Fakültesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü Uygulama Mutfağında anasınıfı öğrencilerinin katılımıyla “Minik Şefler Mutfakta” başlıklı kurabiye atölyesi etkinliği gerçekleştirildi.

 Turizm Fakültesi’nde 23 Nisan ve Turizm Haftası Birlikte Kutlandı
BU ALANA REKLAM VEREBİLİRSİNİZ.
22.04.2025 14:40
0
A+
A-

Bu yıl ikincisi düzenlenen etkinlik Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölüm Başkanı Doç. Dr. Savaş Evren koordinasyonunda bölüm akademisyenleri tarafından organize edildi.

Etkinliğin bu yılki katılımcı minikleri Gümüşhane Final Okulları Anaokulu ile Şehit Murat Akçay Anaokulundan geldi. Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü öğretim elemanı Öğr. Gör. Rıfat Pir’in öncülüğünde yürütülen atölyede minik şeflere Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Handan Çam, Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Sevim Beyza Öztürk Sarıkaya, Dekan Yardımcısı Doç. Dr. İsmail Çalık, Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölüm Başkanı Doç. Dr. Savaş Evren ile Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü öğrencileri eşlik etti.

Çikolatalı ve sade kurabiyeler yapan beş yaş grubu anasınıfı öğrencileri atölye süresince eğlenceli vakit geçirdi.

Atölyenin ardından yaptıkları kurabiyeleri yiyen öğrenciler mutfakta olmaktan ve kendi pişirdikleri kurabiyeleri yemekten büyük keyif aldı.

Etkinlikle ilgili olarak Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü Başkanı Doç. Savaş Evren şunları söyledi: “Turizm Haftası ve 23 Nisan haftasının denk gelmesi üzerine geçen yıl bu etkinliğin ilkini gerçekleştirmiştik. Yine şehrimizdeki iki okuldan miniklerin katılımı ile pizza yapmıştık. Bu yıl kurabiye yapalım istedik. Önümüzdeki yıllarda da farklı okulların katılımı ile etkinliğimizi sürdürmek istiyoruz. Etkinlik sayesinde hem anasınıfı öğrencilerinin mutfağa olan ilgisi artıyor hem de eğlenceli vakit geçiriyorlar. Bizler için de çok güzel ve anlamlı bir etkinlik oluyor. Etkinliğe katılım gösteren Gümüşhane Final Okullarına ve Şehit Murat Akçay Anaokulunun kıymetli yöneticilerine, öğretmenlerine ve minik şeflere teşekkür ediyorum. Ayrıca miniklerin önlüklerine sponsor olan Gümüşhane Final Okullarına, kurabiye malzemelerine sponsor olan Divan Pastanesine şükranlarımı sunuyorum.”

Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Sevim Beyza Öztürk Sarıkaya ise “Turizm Haftası’nı bu yıl farklı etkinliklerle kutluyoruz. Bu yıl 23 Nisan kutlamaları da bu tarihe denk geldi. Etkinlik anaokulu öğrencilerinin yeteneklerini keşfetme ve gelecekteki mesleklerini tanıma açısından değerli görülmektedir. Ayrıca, etkinlik hem Üniversite-şehir etkileşimine hem de anaokulu öğrencilerine Gastronomi ve Mutfak Sanatları bölümünün tanıtımına katkı sağlayacaktır. Etkinliğe katkı sağlayan tüm paydaşlara teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.

Gümüşhane Üniversitesi olarak bu anlamlı etkinlikte minikleri üniversitemizde ağırlamaktan büyük memnuniyet duyduğunu ifade eden Rektör Prof. Dr. Oktay Yıldız şunları söyledi: “Gümüşhane Üniversitesi olarak şehrimizin sosyo‑kültürel hayatını zenginleştiren her faaliyeti ‘şehir‑üniversite kucaklaşmasının somut bir adımı olarak görüyoruz. Turizm Haftası ve 23 Nisan coşkusunu birleştiren bu etkinliğimiz erken yaşta yetenek keşfini desteklerken Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümümüzün bilimsel altyapısını toplumla paylaşma misyonumuzu da pekiştiriyor. Minik şeflerimizin gözlerindeki merak; üniversitemizin araştırma‑uygulama kapasitesini kentimizle buluşturduğumuzda ortaya çıkan sinerjinin en güzel göstergesidir. Hoşgörü ikliminin, birlikte üretmenin ve kültürel çeşitliliğin lezzetli bir kurabiye tarifinde vücut bulduğu bu etkinlikte emeği geçen akademisyenlerimizi, öğrencilerimizi, değerli okul yöneticilerimizi içtenlikle kutluyorum.”

BU ALANA REKLAM VEREBİLİRSİNİZ.
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.