enflasyon emeklilik ötv döviz akp chp mhp gümüşhane gümüşhane haberler
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak

Kural: ‘Festival büyük bir hayal kırıklığı’

İYİ Parti Gümüşhane Gençlik Kolları Başkanı Kadir Kural, Gümüşhane’nin geleneksel hale gelmiş Kuşburnu, Pestil ve Kültür Turizm Festivalinin şehrimiz adına büyük bir hayal kırıklığı ile sonuçlandığını söyledi.

Kural: ‘Festival büyük bir hayal kırıklığı’
BU ALANA REKLAM VEREBİLİRSİNİZ.
27.08.2025 15:59
0
A+
A-

İYİ Parti Gümüşhane Gençlik Kolları Başkanı Kadir Kural, Gümüşhane’nin geleneksel hale gelmiş Kuşburnu, Pestil ve Kültür Turizm Festivalinin şehrimiz adına büyük bir hayal kırıklığı ile sonuçlandığını söyledi.

Festivalin turizm ve esnaf açısından hiçbir getirisi olmadığına vurgu yapan Kural; “Turizm adına şehre hiçbir katkı sağlanmamış, esnaf günlerce siftahsız kalmıştır. Festival, şehrin ekonomisine canlılık katmak yerine, tamamen çocuk temalı bir organizasyona dönüştürülmüş ve geleneksel festival ruhundan uzaklaşmıştır.

Kırsal bölgelerden şehre insan çekebilecek, esnafın yüzünü güldürebilecek hiçbir etkinlik düzenlenmemiş; şehrimizin turistik tanıtımı adına da hiçbir adım atılamamıştır. Yıllardır kültürel bir değer olarak sürdürülen bu festival, bu yıl ne içerik ne de katılım açısından beklentileri karşılayabilmiştir.

Şehrimiz büyük ekonomik sıkıntılar yaşarken, bu festivalin esnafa en azından bir nebze katkı sunması beklenirdi. Ancak ortaya çıkan tablo, şehrimizin yöneticilerinin bu festivali organize etme konusunda yeterlilik göstermediğini açıkça ortaya koymuştur.

Geleneksel bir festivalin, çocuk teması ile örtbas edilmeye çalışıldığı ortadadır. Sonuç olarak, Gümüşhane’nin kültürel değerlerini yaşatması gereken bu organizasyon, 2025 yılında bir festival havasından tamamen uzak kalmış, büyük bir hüsran olarak hafızalara kazınmıştır” ifadelerini kullandı.

BU ALANA REKLAM VEREBİLİRSİNİZ.
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.