enflasyon emeklilik ötv döviz akp chp mhp gümüşhane gümüşhane haberler
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak

Kaya: Çamoluk, Gümüşhane’ye bağlanmalıdır

Çamoluk’un Giresun’dan ayrılma isteğine bir öneri de Gümüşhane Şiran Dernekler Federasyonu (ŞİDEF) Genel Başkanı Serkan Kaya’dan geldi. Kaya, Çamoluk’un bağlanacaksa Gümüşhane’ye bağlanması gerektiğini söyledi.

Kaya: Çamoluk, Gümüşhane’ye bağlanmalıdır
BU ALANA REKLAM VEREBİLİRSİNİZ.
20.08.2023 15:29
0
A+
A-

Gümüşhane Şiran Dernekler Federasyonu (ŞİDEF) Genel Başkanı Serkan Kaya, Çamoluk ilçesinde yaptığı ziyaret ardından değerlendirmede bulundu.

Çamoluk’un Giresun’a gerek kültürel gerek mesafe olarak uzak bir ilçe olduğuna vurgu yapan Başkan Kaya, aynı ilgisizliği Erzincan’dan da göreceğini söyledi.

“TERSUN TÜNELİ’NİN BİTMESİYLE GÜMÜŞHANEYE HER ANLAMDA YAKIN OLACAK!”

ŞİDEF Başkanı Kaya, twitter hesabı üzerinden yaptığı açıklamada, “Konum olarak Çamoluk, Şiran’a çok yakın olup, İç Anadolu’yu Karadenize bağlayan İpek yolu güzergahındadır. Gölova- Şiran yolunun yapımı, Tersun Tüneli’nin bitmesiyle yönü Gümüşhane’ye her anlamda çok yakın olacaktır. Şiran ilçesinin gelişimi ve birlikteliği Çamoluk’unda istifade etmesini sağlayacaktır” dedi.

“ERZİNCAN DA ÇAMOLUK’U ÖNEMSEMEYECEKTİR”

Erzincan ilinin Çamoluk’u önemsemeyeceğine işaret eden Kaya, şu ifadeleri kullandı: “Giresun’da çok atıl bir konumda olan Çamoluk aynı ilgisizliği Erzincan’dan da görecektir. Çünkü Erzincan’ın çok sayıda ilçesi ve merkezi konumu Çamoluk’u çok önemsemeyecektir. Ancak Gümüşhane’ye bağlı bir Çamoluk ilçesi Şiran ile beraber bölgede ciddi güç olacaktır. Siyaseten çok daha ilgi görecektir.”

“GÖLOVA VE TERSUN TÜNELİ YAPIMIYLA ÖNEMLİ KONUMDA OLACAK”

Kaya, açıklamalarını şöyle sürdürdü: “Gölova yolu ve Tersun tüneli yapımıyla önemli konumda yerini alacaktır. Bu yol ve tünel ile İl merkezi Gümüşhane’ye yakın olacaktır. Nüfus artışı ile Gümüşhane ödeneğine, vekil sayısına katkı sağlayacaktır. 5 ilçeli vilayette pastadan payını daha rahat alabilecektir. Özellikle Şiran ilçemiz ile birlikteliği vadiyede güç katıp önemsenmesini sağlayacaktır. Bu yüzden kesinlikle Gümüşhane’ye bağlanmalıdır. Erzincan Çamoluk’un kanayan yaraları için merhem değildir.”

Kaynak: https://yenisebinkarahisar.net/haber/16134459/sidef-baskani-kaya-camoluk-gumushaneye-baglanmalidir

BU ALANA REKLAM VEREBİLİRSİNİZ.
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.