enflasyon emeklilik ötv döviz akp chp mhp gümüşhane gümüşhane haberler
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak

Kasa Tam Takır

31 Mart yerel seçimlerinde AK Parti’den MHP’ye geçen Gümüşhane Belediyesi’nde başkan seçilen Vedat Soner Başer, belediyenin kasasında personel maaşlarına yetecek kadar para olmadığı için mesainin ilk gününü para tedarikine ayırdı.

Kasa Tam Takır
BU ALANA REKLAM VEREBİLİRSİNİZ.
16.04.2024 08:00
0
A+
A-

Görevi devraldığında belediye kasasında para olmadığını belirten Başkan Başer, mevcut tablonun son on yılda etkili ve verimli bir şekilde belediyecilik yapılmadığının göstergesi olduğunu söyledi.

Başer, belediyenin kasasında personel maaşlarına yetecek kadar para olmadığı için İller Bankasından gelen ödeneğin üzerine 8 milyon TL aktarılarak personel maaşlarının verildiğini ifade etti.

Gümüşhane Belediye Başkanı Başer, görevi devraldığında belediye kasasında para olmamasının yanı sıra belediyenin borcunun ise ucu açık olduğunu ve henüz hesaplayamadıklarını belirterek; “Henüz daha mazbatamızı almadan sadece maaşlar için 8-9 milyon civarında bir miktara ihtiyaç olduğunu bana ilettiler. Belediye başkanı olarak bu duruma kayıtsız kalamazdık. Çünkü bizler personelin ailesi olduğumuzu düşünüyoruz. Bugün itibariyle imkanlarımızı seferber ederek, mesai arkadaşlarımızın maaşlarını hesaplarına yatırdık. Belediyenin ekonomik olarak büyük bir çıkmazda olduğunu biliyorduk ama düşündüğümüzden daha vahim bir tablo bizi bekliyor gibi. Bu tamamen şeffaf olmayan ve yönetim zafiyetinin göstergesidir. Adaletli ve liyakatli yönetilen bir kurumda ipin ucu bu kadar kaçmaz. Hemen yanı başımızda komşu ilimiz Bayburt var. Orada da MHP’nin AK Parti’ye teslim ettiği belediye var. Peki nasıl devretti? Kasada yaklaşık 25 milyon parayla. Bu MHP’li belediye farkıdır” dedi.

Başkan Başer; “Bizler ilk günden itibaren adaletli, liyakatli, ayrıştırmasız bir belediyecilik öngördüğümüzü söyledik. Buna ilişkin elimizden gelen tüm çabayı Gümüşhane’miz için seferber edeceğiz. Bir belediyenin doğru yönetildiği takdirde neler yapabileceğine Allah’ın izniyle tüm hemşehrilerimiz şahit olacak. Tekrar söz veriyorum. Biz Gümüşhane’mizi hak ettiği noktaya taşımak için elimizden geldiği tüm çabayı sarf edeceğiz” ifadelerini kullandı.

Haber: Zeynep KAYA

BU ALANA REKLAM VEREBİLİRSİNİZ.
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.