enflasyon emeklilik ötv döviz akp chp mhp gümüşhane gümüşhane haberler
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak

Kaldırım işgalleri Gümüşhane’ye yakışmıyor

Çevre Tüketici Haklarını Koruma Derneği Genel Başkanı Eyyüp Demirel,  ilimizin kanayan yaralarından birisi olan kaldırım işgallerine dikkat çekti.

Kaldırım işgalleri Gümüşhane’ye yakışmıyor
BU ALANA REKLAM VEREBİLİRSİNİZ.
14.11.2023 17:04
0
A+
A-

Demirel; “Kaldırım işgalleri hem şehrimizin görünümünü bozmakta, hem de yaya trafiğini etkilemektedir. Gümüşhane’de Gümüşhaneliye yakışmayan bu kötü tabloya hep birlikte son vermek durumundayız. İnsan onuruna yakışır, temiz, modern, sağlıklı, düzenli ve güvenli bir çevrede, huzur ve esenlik içinde yaşamalarını sağlamak için özellikle Atatürk ve Cumhuriyet caddeleri ve birçok bölgede yaya kaldırımlarının modern, kullanışlı ve engelli vatandaşlarımızın da kullanabileceği şekilde hizmet vermesini istiyoruz” dedi.

Gümüşhane’nin modern ve medeni bir görünüme sahip bir kent olmasının önündeki engellerin başında kaldırım işgallerinin geldiğini belirten Demirel; “Nasıl ki cadde, sokak,  araçlara ayrılmış yerler ise, kaldırımlar da yayalara ayrılmış bir yerdir. Yaya trafiğine ayrılmış olan kaldırımların kimliğini bozacak, yayaların geçişine izin vermeyecek şekilde işgal edilmiş olması, yayaların rahat bir şekilde yürümesinin engellenmesi elbette doğru ve şehrimize, güzel insanlarımıza yakışır bir tablo değildir. Kaldırım işgalleri hem şehrimizin görünümünü bozmakta, hem de yaya trafiğini etkileyerek, insanların can güvenliğini tehlikeye atmaktadır. Gümüşhane’de Gümüşhaneliye yakışmayan bu kötü tabloya hep birlikte son vermek durumundayız… Zengin bir kültüre ve köklü bir medeniyete sahip Gümüşhane’miz, kaldırım, cadde ve sokaklarının düzeni ile tüm Türkiye’ye örnek olmasını gönülden arzu ediyoruz. Marka şehir Gümüşhane yolunda, elbette toplumun tüm kesimleri gibi kıymetli esnaf kardeşlerimizin de, şehrimiz için çok değerli katkıları olmalıdır” ifadelerini kullandı.

Çevre Tüketici Haklarını Koruma Derneği Genel Başkanı Eyyüp Demirel, kaldırım işgaline son vermek için esnaflarımızdan destek isteyerek, şu ifadeleri kullandı;Birçok konuda örnek haslete sahip esnaf kardeşlerimizin şehrin cadde ve sokaklarında düzenin sağlanması, kaldırımların yayaların rahat bir şekilde kullanımına bırakılması hususunda duyarlılık göstermesini bekliyorum. Bu kapsamda, kaldırım işgallerini sona erdirmek amacıyla Gümüşhane olarak Turizm kenti olmaya aday bir şehir için yapılacak çalışmaya siz değerli esnaflarımızın katkı, destek ve katılımları son derece önemlidir.

Kaldırım işgalinin ilgili kanunlarda önemli cezai müeyyideleri elbette ki bulunmaktadır. Ancak; esnaf kardeşlerimizin marka şehir Gümüşhane’nin oluşacağı bu süreçte duyarlılık göstererek, herhangi bir cezai işleme gerek kalmadan kaldırım işgalini sona erdireceklerine yürekten inanıyorum. Şehrimiz düzenli bir kent görünümüne kavuştuğunda, yaya geçişlerini engelleyen bütün malzemelerin boşaltılması, güzel şehrimizde vatandaşların daha rahat şekilde yürümesi ve alış veriş yapması ile hem Gümüşhane kazanacak, hem de esnafımız kazanacaktır.

Sonuçta esnaflarımız da şehrimizin en önemli değerlerindendir. Bizlerde bu şehirde kazandığımızı yine bu şehirde harcayan insanlarız. Hepimiz esnaflarımızdan alışveriş yapıyor, hepimiz bu şehirde yaşıyor, kazanıyor, bu şehirde harcıyoruz. Konuşarak meselelerimizi beraber çözeceğiz. Bu şehir bizim. Amacımız hiç kimseyi mağdur etmek değil. Hiç kimseyi yok saymak değil. Bu şehri beraber yönetmeliyiz, beraber idare etmeliyiz.

Kaldırımların olması gerektiği gibi yaya kullanımına ait hale getirmek hepimizin görevidir. Tüm esnaflarımıza hayırlı ve bol kazançlar diliyorum.”

BU ALANA REKLAM VEREBİLİRSİNİZ.
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.