enflasyon emeklilik ötv döviz akp chp mhp gümüşhane gümüşhane haberler
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak

İpekböcekçiliği Gümüşhane’de yeniden canlanacak

Gümüşhane’de Almila Kadın Girişimi, Üretim ve İşletme Kooperatifi’nin girişimleriyle ipekböcekçiliği yeniden canlanacak, Kürtün ve Torul’da yaşayan kadınlar alım garantisiyle ek gelir elde edilecek.

İpekböcekçiliği Gümüşhane’de yeniden canlanacak
BU ALANA REKLAM VEREBİLİRSİNİZ.
29.12.2023 13:22
0
A+
A-

Gaziantep’te Ticaret Bakanlığı tarafından düzenlenen 81 ilden kadın kooperatiflerinin katıldığı fuarda bağlantıyı yapan kooperatif başkanı Ayşegül Öznur Parlak, müjdeli haberleri Gümüşhanelilerle paylaştı.

Parlak, yaptığı açıklamada merkezi Bursa’da merkezi bulunan Kozabirlik’le işbirliği protokolü yaptıklarını, Tarım ve Orman İl Müdürlüğünün de destekleriyle ocak ayından itibaren eğitim süreciyle projeye başlayacaklarını söyledi.

İpekböcekçiliğinin Gümüşhane’de yeniden hayat bulacağını, kısa zamanda iyi gelir getiren bu projeyi yetişme şartları uygun olan Kürtün ve Torul ilçesinde hayata geçireceklerini dile getiren Parlak, “Almila Kadın Kooperatifi olarak projeye nisan ayında başlayacağız. Anlaşmalarımızı yaptık. İpekböcekçiliği Gümüşhane’de yeniden canlanacak. Alım garantisiyle birlikte insanlara hizmet vereceğiz. İpek halı dokumacılığı pazarlaması da bununla birlikte başlayacak” dedi.

Halen Gaziantep’te fuarda bulunduklarını ve girişimlere devam ettiklerini ifade eden Parlak, ilk etapta 15 kadına verilecek eğitimlerin Ocak ayında yapılacağını, ardından Nisan ayında üretime geçeceklerini belirterek, “Kentte yok olmaya yüz tutmuş ipekböcekçiliği ve ipek halıcılığını yeniden canlandırmak istiyoruz. Bunun için gerekli işbirliği protokollerine imzayı attı. Projeyle evde oturan kadınlarımıza istihdam sağlayacağız. Kürtün ve Torul ilçelerinde 15 kişiyle başlayacağız daha sonra artırarak gideceğiz. Alım garantisi veriliyor. Tırtıllar da birlik tarafından verilecek. Yapılacak işbirliğiyle kozadan elde edilen ipliklerle halı dokumada kadın istihdamı sağlanarak ipek halı üretimi daha da artırılacak. Firma Kürtün bölgesinde örülecek halıyı pazarlama garantisi de verdi. Hem kozayı bakan hem halıyı dokuyan kadınlarımız para kazanacak” ifadelerini kullandı.

Kürtün ilçesinde girişimci kadınların üretimde daha fazla yer alması ve ekonomik gelir elde etmesi amacıyla kurulan Kürtün Almila Kadın Girişimi, Üretim ve İşletme Kooperatifi

olarak fuardan gelir gelmez eğitimlere başlayacaklarını kaydeden Parlak, Gümüşhane’de yaşayan insanların refah seviyesini artırmak için çalışmalara devam edeceklerini sözlerine ekledi.

BU ALANA REKLAM VEREBİLİRSİNİZ.
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.