Saadet Partisi (SP) Gümüşhane İl Başkanı Av. Akın Demir, mevsim normallerinin üzerinde seyreden hava sıcakları sebebiyle neredeyse kurumak üzere olan Harşit Çayı’na acil müdahale edilmesi gerektiğini söyledi.
Harşit Çayı’nda su namına hiçbir şey kalmadığını sadece kanalizasyon kaçakları sebebi ile ağır bir koku ve hastalık kaldığını ifade eden İl Başkanı Demir; “Şehrin merkezinde bu görüntüye ve kokuya tahammül edebilmek mümkün değildir. Aynı zamanda bu hal hastalık riskini de artırmış ve bilhassa dere kenarında ki evlerde bu konu sebebi ile insanlar bu yaz sıcağında evlerinin penceresini açamaz olmuşlardır. Bu sebep ile yetkililerin bir an önce bu meseleye el atması gerekmektedir” dedi.
Çözüm için iki alternatif sunan Av. Demir; “Belki şuan kısa vadede bir çözüm yolu yoksa da bu sorunun şehrin kangren haline gelmiş bir meselesi olması ve de bu zamana kadar çözüm yönünde çaba gösterilmemesi üzüntü verici bir durumdur.
Burada iki şey düşünülebilir. Birincisi şehrin içinde derenin üstünün kapatılması ve üzerine park ve bahçeler ile yeni bir hava ve güzellik katılabileceği gibi bu nahoş görüntü ve koku giderilebilir.
İkinci yol ise Yağlıdere Deveboynu mevkiinde ki suyun ve Bahçecik Barajında ki suyun bu amaçla kısmen kullanılması ile bu sorun çözülebilir” önerisinde bulundu.
Meselenin tüm yönleriyle ele alınması gerektiğini, lakin bu işi dert edinmediğimiz müddetçe değişen hiçbir şeyin olmayacağını ifade eden Demir; “Bilindiği üzere Jandarma Köprüsü ve Ahmet Ziyauddin Külliyesi ilgili birkaç ay önce gündeme gelen konular ilgililer tarafından kısa zamanda çözüme kavuşturulacak denilmiş olunmasına rağmen maalesef tek bir adım dahi atılmamıştır.
Şehirde yaşayan insanlar olarak bu nahoş görüntüyü – kokuyu çekmek zorunda değiliz. Bu sebep ile bira an önce bu mesele şehrin idarecileri tarafından tüm yönleri ile ele alınmalıdır. Enerjimizi ve imkanlarımızı öncelikli meselelere verirsek bu mesele, mesele olmaktan çıkar” ifadelerini kullandı.