enflasyon emeklilik ötv döviz akp chp mhp gümüşhane gümüşhane haberler
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak

Gümüşhane’ye ÇİM kurulacak

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Gümüşhane Milletvekili ve TBMM İnsan Hakları İnceleme Komisyon Üyesi Musa Küçük, Sağlık Bakanlığına bağlı Çocuk İzleme Merkezinin (ÇİM) 2025 yılı sonuna kadar Gümüşhane’ye kazandırılacağını söyledi.

Gümüşhane’ye ÇİM kurulacak
BU ALANA REKLAM VEREBİLİRSİNİZ.
31.01.2025 14:29
0
A+
A-

Yaptığı açıklamada geleceğin emanet edileceği çocukların gerek aile ve gerekse toplum içinde sağlıklı bir maziye sahip olarak yetiştirilmesinin sağlıklı bir toplum açısından büyük bir önem arz ettiğini kaydeden Milletvekili Küçük, dünyanın varoluşundan bu yana insanoğlunun suç kavramıyla iç içe olduğunu ve bu karmaşada çocukların korunmaya en çok muhtaç olan grubu oluşturduğunu hatırlattı.

Kendisinin de “Çocukların Her Türlü Şiddet, İhmal ve İstismardan Korunarak Akıl, Ruh ve Beden Sağlıklarının Gelişimi için Alınması Gereken Tedbirlerin Belirlenmesi Amacıyla Kurulan Meclis Araştırma Komisyonu üyesi olduğunu hatırlatan Milletvekili Küçük, “Ülkemizde Sağlık Bakanlığımız bünyesinde Çocuk Ergen Ruh Sağlığı Hizmetleri Dairesi Başkanlığına bağlı 70 ilimizde 74 Çocuk İzleme Merkezi (ÇİM) mevcut olup, bu izleme merkezleri cinsel istismara maruz kalan çocuklarımızın, yaşadıkları travmaları defalarca tekrarlanmaktan ve örselenmekten koruyarak istismar şüphesi ve beyanın alınması, çocuğun muayenesinin uzmanlar eşliğinde yapılması, aile ile görüşmelerin sağlıklı bir zeminde yürütülmesi ve tüm bulguların rapor edilmesi için gerekli personel ve ekipmanların oluşturulduğu, asıl ve asli görevlerinin başında çocuğun hak ve yararlarını gözetmekte olan ve ilimizde bulunmayan Çocuk İzleme Merkezimizi (ÇİM) 2025 yılı sonuna kadar ilimize kazandıracağımızın müjdesini buradan vermek istiyorum” dedi.

Çocuk İzleme Merkezinin (ÇİM) Sağlık Bakanlığı’na bağlı bir hastane çatısı altında dışarıdan bakıldığında diğer kliniklerinden ayırt edilemeyecek fiziksel özelliklerde bulunan bir merkez olduğunu ve ilgili kurumlarla koordinasyon içinde çalışan, çocuğun tekrar örselenmesini engelleyecek biçimde bütün adli, sosyal ve tıbbi işlemlerin tek merkezde yapılmasına imkan veren fiziki donanımlara sahip ve Çocuk İzleme Merkezi standartlarına uygun hazırlanmış bir devlet kuruluşu olduğunu sözlerine ekledi.

BU ALANA REKLAM VEREBİLİRSİNİZ.
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.